Când nu trebuie spălate vasele cu apă caldă. Aceste produse sunt dificil de curățat așa

Când nu trebuie spălate vasele cu apă caldă. Aceste produse sunt dificil de curățat așa
Nu spala cu apa calda aceste produse

Oricine spală vase manual știe că ținerea mâinilor în apă fierbinte este incomodă. Dacă ești tentată să răcești situația folosind apă rece, s-ar putea să te simți mai confortabil, dar vasele tale nu vor deveni la fel de curate. Totuși, murdăria nu iese mereu cu apă caldă. Există mâncare rămasă pe farfurie pe care o scoți doar cu apă rece.

Nu ai nevoie mereu nevoie de apă caldă pentru vasele murdare

Spălarea vaselor poate fi obositoare și plictisitoare. Chiar o adevărată corvoadă, mai ales dacă mănânci de mai multe ori pe zi. Nu și dacă ții cont de aceste sfaturi prețioase. Datorită lor vei economisi timp, energie și banii. Cu alte cuvinte, îți vor simplica viața cu mult.

1. Scapă de vase în timp ce gătești ceva bun

Până se fac pastele sau cartofii prăjiți, reușești să speli vasele, chiuveta și blatul de bucătărie. După ce ai stat la masă, îți rămân decât tigaia și două-trei farfurii. Asta înseamnă 3 minute. Învață-te să speli vesela imediat după ce te-ai ridicat de la masă. În felul acesta, blatul de bucătărie va fi întotdeauna curat.

2. Optează pentru un detergent de calitate

Majoritatea gospodinelor utilizează detergenți ieftini, pentru a face economie. Dar această strategie nu este deloc eficientă. Cu cât detergentul de vase este mai ieftin, cu atât vâscozitatea lui va fi mai mică. Recomandarea noastră este să alegi produse bune, testate în timp, care înlătură ușor grăsimea de pe farfurii, oale și tigăi.

3. Nu lăsa vasele murdare până a doua zi

Mormanul de farfurii murdare este un factor de stres, mai ales dimineața, când trebuie să pleci la serviciu. În plus, textele sacre indiene spun că, dacă lași vesela murdară peste noapte, trebuie să părăsești casa înainte de apusul soarelui (sau să o speli). Așa atragi duhurile rele.

4. Îndepărtează murdăria cu apă rece

Dacă ai lăsat vase murdare în chiuvetă, înmoaie-le mai întâi. Umple oala murdară cu apă, adaugă o picătură de detergent și las-o așa 10 minute. Îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi mizeria. Bonus de 100 de puncte: Resturile de unt, brânză sau alte lactate se spală cu apă rece. În caz contrar, devin vâscoase și lipicioase.

În mod surprinzător, uscarea este de fapt mult mai importantă decât temperatura apei. De ce? Bacteriile se dezvoltă în umezeală. Uscarea vaselor „va ucide 90% din tot ceea ce rămâne [după spălare]”, a spus Ben Chapman, profesor și specialist în siguranța alimentelor la Universitatea de Stat din Carolina de Nord. Pentru o igienizare completă, nimic nu poate concura cu o mașină de spălat vase, care, după ce le stropește cu apă, le și usucă complet.