Trucurile simple pentru ascuțirea cuțitelor, chiar la tine acasă. Ce trebuie să faci

de: Bișinicu Andreea
24 02. 2022

Pasionații de gătit au, cu siguranță, un suport de cuțite speciale, fiecare lamă având un anumit scop. Fie că vorbim despre cuțitul de pâine, cel de friptură sau cel cu care tai legumele, uneltele din bucătărie trebuie ascuțite din când în când, pentru ca lama să fie ca nouă. Iată ce trucuri puteți încerca, chiar la voi acasă.

Cum se ascute, corect, un cuțit de bucătărie

Înainte de a începe să ascuți cuțitele la tine acasă, gospodarii le recomandă oamenilor să încerce aceste metode doar dacă au mâna sigură, sunt relaxați și au răbdare să urmeze toți pașii, pentru a nu se răni.

Așadar, lama cuțitului se poate strica dacă nu este îngrijită cum trebuie. Indiferent că vorbim despre un cuțit de friptură, de tranșat carne sau de feliat, iată sfaturile de care trebuie să ții cont.

În primul rând, cea mai simplă soluție pentru a ascuți cuțitele este să folosești o piatră specială. După ce ai cumpărat-o, piatra trebuie scufundată în apă, înainte de utilizare, pentru a deveni funcțională.

Cel mai important sfat este să ții cont de faptul că, în momentul ascuțirii, cuțitul trebuie ținut sus de mâner, iar lama trebuie să fie înclinată și plimbată de-a lungul suprafeței pietrei.

Trucuri geniale de a ascuți cuțitele de bucătărie

O altă metodă de a face cuțitele vechi ca noi este să apelezi la ascuțitoarele de cuțite unghiulare, echipate cu un mâner de siguranță pentru a proteja mâinile. Mai mult de atât, aceste ascuțitoare unghiulare se ocupă și de șlefuirea și lustruirea uneltelor.

În cazul în care nu beneficiezi de un instrument special pentru a îți ascuți cuțitele de bucătărie, sfatul gospodarilor este să folosești cana de cafea. Tot ce trebuie să faci este să pui cana cu gura în jos și să freci lama cuțitului de marginile cănii. Nu uita să repeți procedeul și pe cealaltă parte a lamei.

Dacă nu ai o cană de cafea la dispoziție, nu este nicio problemă. Specialiștii sunt de părere că poți apela la același truc folosind o farfurie ceramică sau cu un bol.

Un alt truc genial este să ascuți cuțitele de bucătărie utilizând o banală curea din garderobă. Cum se procedează? Ei bine, o curea de piele poate ascute de minune lama unui cuțit mai vechi.

Pentru a obține rezultate bune, trebuie să freci cuțitul de interiorul curelei, până când lama va fi ascuțită suficient. Nu uita să repeți procedeul și pe partea cealaltă.