Trucurile pentru recondiționarea mobilei vechi. Cum poate fi modernizat

Trucurile pentru recondiționarea mobilei vechi. Cum poate fi modernizat
Trucuri simple, dar de mare ajutor

Dacă doriți să restaurați mobilier vechi din lemn și să permiteți patinei lemnului să strălucească din nou, veți avea nevoie de cunoștințe temeinice, dar și de câteva instrucțiuni pas cu pas pentru a putea face asta. Repararea unui mobilier vechi poate fi o sarcină destul de ușoară. S-ar putea să vă aducă multe satisfacții și rezultate excelente. Aflați cum să vă refaceți mobilierul vechi pentru a vă bucura de aspectul său pentru mulți ani de acum încolo. Trucurile simple vor face ca finisarea mobilierului să fie ușoară și plăcută.

Restaurarea unui mobilier vechi poate fi o sarcină ușoară

Dacă vă place să aveți lucruri vechi, de exemplu un mobilier, dar nu se află în condiții foarte bune, reparația mobilierului la domiciliu este aproape întotdeauna posibilă. Nu contează dacă mobilierul este din lemn sau dacă este tapițat, tot ce aveți nevoie este un pic de creativitate și câteva sfaturi utile.

În primul rând, gândiți-vă la rezultatul pe care doriți să îl obțineți, este cel mai important factor. Pe această bază, trebuie să alegeți metoda potrivită și să pregătiți mobilierul în consecință. Mobilierul din lemn este cu siguranță cel mai ușor tip de renovat. În majoritatea cazurilor, tot ce trebuie făcut este acoperirea piesei sau a părții sale cu un produs adecvat, și anume vopsea sau lac. Cu toate acestea, nu înseamnă că finisarea mobilierului tapițat este foarte dificilă.

Trucuri simple, dar de mare ajutor pentru un mobilier vechi

Primul truc, pregătirea pentru finisarea mobilierului. Înainte de a putea începe să vă recondiționați mobilierul, indiferent dacă doriți doar să vopsiți mobilierul sau să faceți o muncă mai extinsă, ar trebui să aveți grijă de o pregătire adecvată. Este baza pentru munca ulterioară. Înainte de a vă decide să vă recondiționați echipamentul acasă, gândiți-vă la rezultatul pe care îl așteptați.

Răsfoiți câteva idei și determinați rezultatul pe care doriți să îl obțineți. În acest fel, vă veți concentra pe cumpărarea numai a instrumentelor și produselor necesare. Vorbim aici de vopsea, lac sau alte materiale de care ați putea avea nevoie. O astfel de pregătire este o garanție că reparația mobilierului va avea succes.

Care sunt cele mai importante aspecte în reciclarea unui mobilier vechi

Procesul de reparare a mobilierului constă în mai mulți pași. Datorită lor, vă puteți organiza mai mult, iar renovarea este mai ușoară și mult mai rapidă. Determinarea ordinii fiecărui pas este o garanție a rezultatelor satisfăcătoare. Pregătirea mobilierului din lemn presupune în principal îndepărtarea stratului de vopsea veche de pe suprafață.

Poate că straturile care acoperă mobilierul sunt uzate de timp. Culoarea lor ar putea fi, de asemenea, pur și simplu demodată. Prin urmare, doriți să o schimbați pentru una la modă. Pentru a face acest lucru, ar trebui să îndepărtați vopseaua veche.

Cea mai ușoară metodă de îndepărtare a vopselei vechi implică un șmirghel. În acest fel, eliminarea straturilor vechi este mult mai rapidă, astfel încât să puteți trece imediat la următorii pași.

Nu uitați să curățați suprafața de praf după ce ați terminat-o de șlefuire. Pentru a face acest lucru, utilizați o bucată de pânză sau o perie moale. De asemenea, puteți utiliza un aspirator pentru a îndepărta particulele rămase. Acest lucru împiedică vopseaua să formeze asperități, iar mobilierul arată mult mai plăcut din punct de vedere estetic după ce vopseaua se usucă.

Restaurarea unui pat vechi

Tuturor ne place să avem în casă ceva vechi, un element de mobilier care să ne aducă aminte de trecut. Dacă aveți moștenit un pat vechi și pe care-l doriți recondiționat, ținând cont de cele de mai sus, puteți să-l faceți să arate ca nou, dar să-și păstreze acel aer din trecut.

Un lucru important atunci când luați în considerare dacă unele antichități sunt bune pentru un proces ușor de renovare este să verificați dacă este fabricat din lemn masiv sau din lemn de pin acoperit doar cu furnir. În cazul lemnului masiv renovarea este mai ușoară. Dacă mobilierul este acoperit cu furnir, renovarea va fi mai complicată. Trebuie să fiți atenți în timpul șlefuirii și probabil că va trebui să înlocuiți ceea ce este rupt.

Primul pas în procesul de restaurare este întotdeauna curățarea mobilierului. Folosiți apă și săpun pentru asta. Apoi dezasamblați patul și începeți să îndepărtați vechile suprafețe sparte. Este recomandat să folosiți o șlefuitoare rotativă în acest scop, deoarece nu va lăsa zgârieturile.

Dacă patul este fabricat sau acoperit cu stejar dens și dur din lemn de nuc, pentru a obține o suprafață frumoasă și netedă, folosiți un șmirghemai gros, dacă patul ar fi, de exemplu, din pin, ar trebui să folosiți un șmirghel fin.

Dacă respectivu pat are piese fanteziste precum ornamente sau decorurile trebuie curățate manual, dar din fericire există un tip special de adaptor pentru unele șlefuitoare electrice care vă permit să curățați piese mai mici.

Îl puteți folosi pentru piesele dificile de îndepărtare a lacului și a petelor. După șlefuirea tuturor părților, le curățați cu o cârpă umedă din praf. Următorul pas este vopsirea cu 2 straturi pe bază de ulei, apoi adăugați două straturi de lac acrilic cu șlefuire cu vată de oțel între ele. După asamblarea părților întregi, patul eesteaproape gata de utilizare. Puteți să faceți fundul din plăci brute și asta a fost toată renovarea.

Urmăriți Playtech.ro și pe