Trucurile pentru amenajarea bucătăriilor mici. Ce trebuie să faci pentru mai mult spațiu
O băcătrie mică poate fi privită ca o invitație la creativitate, însă oricât de inovative ar fi ideile, ar trebui să fii pregătită și pentru o serie de compromisuri, întrucât nu vei reuși, de exemplu, să integrezi o chiuvetă cu o cuvă generoasă. Totuși, cu ajutorul câtorva trucuri de organizare, te vei bucura de suficient spațiu de depozitare pentru toate lucrurile drăgute la care nu vrei să renunți. Iată cum poți folosi la maximum spațiul restrâns de care dispui.
Trucurile pentru amenajarea bucătăriilor mici
Un prim sfat pe care ți-l putem oferi atunci când te confrunți cu amenajarea unei bucătării mici este identificarea rolului principal al acesteia. Ai în plan să gătești în bucătărie sau vrei să o folosești pentru altceva? Dacă gătești mult, atuci blatul ar trebui să fie în prim-plan. Deții o multitudine de farfurii, căni, pahare de cristal, etc.? Atunci depozitarea în dulapuri cu uşi ar trebui să fie principala preocupare.
Atunci când vorbim despre organizarea bucătăriei, un alt lucru esențial pe care trebuie să-l avem în vedere este poziționarea elementelor cheie frigiderul, chiuveta, plita/cuptorul şi centrala termică (în cazul în care aceasta există). Oridinea logică în care ar trebui să fie așezate acestea este următoarea: frigider, chiuvetă, aragaz/cuptor (ntri în bucătărie, scoţi mâncarea din frigider, o speli, după care o duci în zona de gătit).
Atunci când nu dispui de o bucătărie spațioasă, este extrem de important să te rezumi la strictul necesar. Prin urmare, ar trebui să te pregătești sufletește pentru decluttering, iar un sfat în acest sens ar putea fi întocmirea unei liste cu obiectele pe care chiar le foloseşti şi una cu cele cu rol strict decorativ.
Citește și: Idei de amenajare a unui apartament cu 2 camere. Sfaturi de la designeri de interior VIDEO
Ce trebuie să faci pentru mai mult spațiu
Unitatea spațiului într-o bucătărie mică este asigurată de electrocasnicele incorporabile. În plus, acestea ajută și la eliberarea spațiului de lucru. Pentru un aspect chiar mai plăcut și mai organizat, poți opta și pentru un frigider incorporabil. În cazul în care nu-ți propui să le acoperi cu o mască din acelaşi material cu dulapurile, atunci ar fi bine să alegi electrocasnice de aceeași culoare.
Un alt sfat ar fi să renunți la masa clasică, de 180×90 de centimetri, întrucât aceasta ocupă prea mult spațiu. Te poți îndrepta către o masă de tip bar, pe care o poți așeza în dreptul ferestrei, ca o continuare a blatului, dacă spațiul ți-o permite.
Un ultim sfat ar fi așezarea mobilei pe un singur perete (mobilier de bucătărie liniar), având atât scop practic, cât și estetic.