16 ian. 2022 | 18:19

Probleme cu centrala termică iarna? Cum le rezolvi, cât ai zice pește!

Utile
Probleme cu centrala termică iarna? Cum le rezolvi, cât ai zice pește!
Probleme cu centrala termica iarna Cum le rezolvi, cat ai zice peste

Unul dintre cele mai mari coșmaruri ale românilor ar fi ca centrala termică să se strice în toiul iernii. Indiferent dacă este vorba despre defecțiuni majore sau minore, toată lumea ar trebui să știe ce probleme pot strica o centrală termică de apartament, pe perioada iernii, și ce trebuie făcut în acest caz. Nu este foarte greu, trebuie doar să acorzi puțină atenție la aceste sfaturi.

De ce se poate strica o centrală termică, pe timp de iarnă

Știm cu toții că prevenția ne scutește de probleme. Nici centrala termică nu face rabat de la această regulă. Pentru a evita să se strice în mijlocul iernii, primul lucru pe care să îl iei în considerare este să verifici periodic dispozitivul, dar și instalația termică din locuință. După aceea, trebuie să ai grijă ca temperatura apei menajere să nu fie foarte mare. Nu uita nici de aerisirea caloriferelor sau de instalarea unui termostat, acesta din urmă va asigura o temperatură constantă în camere.

Soluții la zeci de probleme

Cel mai bine ar fi să utilizezi un generator electric sau un sistem UPS, pentru a te asigura că centrala termică nu se va opri. Indicate sunt și sistemele de regularizare a tensiunii electrice.

Acum să trecem la problemele care te preocupă. Dacă observi că centrala termică nu pornește, verifică dacă este presiune la gaze. Dă drumul la aragaz, pentru a face verificarea gazelor. Dacă nu remarci schimbări, ar trebui să verifici și presiunea apei, dar și dacă centrala este alimentată cu energie electrică.

O altă situație neplăcută este dată de flacăra centralei termice, care nu se aprinde. Sigur ți s-a întâmplat asta măcar o dată. În acest caz trebuie să verifici dacă există curent electric. O altă posibilă cauză ar fi presiunea mică a gazelor sau prezența unor bule de aer în conducte. Reține că o centrală termică funcționează corect cu o presiune între 1.5 și 2 bari.

Atenție la scurgerile de apă

Scurgerile de apă din centrala termică sunt o mare problemă! Dacă remarci apă în jurul ei, atunci există scurgeri, iar asta înseamnă că trebuie acționat cât mai rapid! Când pierde apă, centrala termică va funcționa mai mult, pentru că scurgerile trebuie să fie compensate cumva, nu? O centrală se poate strica și din cauza unor defecțiuni la o garnitură sau la pompa de presiune. Doar un specialist va ști ce este de făcut.

Atunci când presiunea apei din instalație este mică, centrala termică nu mai are cum să funcționeze corect. Există și cazuri în care presiunea apei este mare, adică peste 2 bari, iar motivul poate fi vasul de expansiune sau robinetul de încărcare.

O centrală care pornește, apoi se oprește semnalează o defecțiune

Dacă ți s-a întâmplat ca dispozitivul termic să pornească, apoi să se oprească, atunci poți avea probleme cu termostatul. Cel mai bine cumpără unul nou. Nu trebuie să stai în frig în propria casă!

Ultima, dar nu cea din urmă problemă la centrala termică poate fi cauzată de termostatul care nu mai are baterii. Este posibil că acestea să se fi consumat, iar centrala să nu mai pornească sau să funcționeze incorect.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro