19 mai 2022 | 20:02

Trucurile indienilor pentru un păr strălucitor. Vei economisi bani mulți

Diverse
Trucurile indienilor pentru un păr strălucitor. Vei economisi bani mulți
Trucurile indienilor pentru un par stralucitor

Toate femeile visează să aibă un păr puternic și sănătos, indiferent de etatea pe care o posedă. Fie că vorbim de un păr lung sau scurt, creț sau drept, des sau firav, domnițele au avut dintotdeauna grijă de podoaba lor capilară. Iată câteva trucuri indiene care te ajută să ai un păr bogat, hrănit și strălucitor.

Ce trebuie să faci pentru a avea un păr bogat și sănătos

Cu toții ne dorim un păr sănătos, strălucitor și plin de vitalitate. Cu toate acestea, podoaba capilară demnă de Rapunzel poate crește în funcție de mai mulți factori precum vârsta, moștenirea genetică, expunerea la mediu, medicamentele și dieta.

Femeile din India au fost, dintotdeauna, recunoscute pentru pletele lor extrem de bogate și ferme, având un ritual de îngrijire extrem de bine pus la punct.

Mănâncă multe proteine și vitamine

Primul sfat pe care specialiștii ți-l dau este să urmezi o dietă bogată în vitamine și minerale ce joacă un rol important în ciclul de creștere a foliculului de păr. Reține că dacă adopți un regim alimentar lipsit de substanțe nutrivite, acest lucru poate duce la căderea părului.

Studiile arată că deficiențele în vitaminele B12 și D, biotină, riboflavină, fier și alți nutrienți sunt asociate cu temuta cădere a părului.

Ce trebuie să faci pentru ca părul tău să fie bogat și puternic? Ei bine, este esențial să mănânci alimente hrănitoare precum spanac, pește gras, cartofi dulci, ouă și fructe de pădure bogate în antioxidanți.

De asemenea, avocado și nucile sunt ideale pentru dieta ta bogată în substanțe hrănitoare pentru podoaba-ți capilară.

Masează-ți scalpul

Masajul capilar este o metodă ingenioasă pentru a stimula creșterea firelor de păr, pe lângă faptul că este extrem de relaxant. Ayurveda, o veche practică indiană, îți recomandă să folosești un ulei cald pentru a masa scalpul timp de 4 minute, în fiecare zi.

Clătește părul cu apă rece

Indiferent că ai păr gras, normal sau uscat, specialiștii te sfătuiesc să finalizezi spălarea părului, clătindu-ți pletelea cu apă rece, nu apă caldă. Explicația este destul de simplă, având în vedere faptul că apa caldă îndepărtează uleiurile hrănitoare de pe scalp.

Evită să folosești anumite dispozitive cu aer cald

Unul dintre cele mai importante sfaturi de la specialiștii în îngrijirea părului este să eviți cât de mult poți să-ți supui părul unor tratamente cu aer cald, precum folosirea unor dispozitive precum uscătorul de păr, placa, ondulatorul, peria rotativă, etc.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro