17 apr. 2022 | 15:35

Greșelile pe care să nu le mai faci când te speli pe cap. Pașii care trebuie urmați

Diverse
Greșelile pe care să nu le mai faci când te speli pe cap. Pașii care trebuie urmați
Greselile pe care sa nu le mai faci cand te speli pe cap. Pasii care trebuie urmati

Te-ai întrebat vreodată cum trebuie să-ți speli corect părul? Ar trebui. Adevăratul motiv pentru care părul tău arată atât de bine după o călătorie la salon este că profesioniștii înțeleg care este cheia pentru o podoabă capilară fără cusur. Iată ce greșeli trebuie să eviți, pe viitor.

Ce greșeli trebuie să eviți când îți speli părul

Pentru ca părul tău să fie strălucitor și mătăsos, trebuie să folosești produse specifice nevoilor tipului tău de păr, ce poate fi uscat, normal sau gras.

Nu spăla părul în fiecare zi

Mitul potrivit căruia este indicat să te speli în fiecare zi pe păr este demontat, cu ușurință, de către specialiști. Recomandat ar fi să te speli o dată la câteva zile, pentru a nu îndepărta uleiurile naturale produse de scalp.

„Spălarea excesivă a părului îl va îndepărta de uleiurile naturale produse de scalp. De-a lungul timpului, scalpul tău va funcționa de două ori pentru a produce și mai mult ulei, pentru a ajunge din urmă, lăsându-vă cu un scalp gras.”, a declarat Keri Duncan, stilist la Amoura Hair Group.

Folosește un șampon potrivit tipului tău de păr

Fie că te bucuri de un păr moale, fin dar gras sau un păr bogat, creț și uscat, specialiștii sunt de părere că trebuie să folosești produse care să se potrivească tipului tău de păr.

Ca și în cazul îngrijirii pielii, totul se referă la identificarea tipului tău de păr și alegerea formulei care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Jazmin Alvarez, fondatorul Pretty Well Beauty, susține că utilizarea produselor „pentru părul pe care ți l-ai fi dori față de părul cu care te-ai născut” nu tinde niciodată să se termine bine.

De asemenea, dacă părul tău are mătreață, este indicat să folosești un șampon care să te ajute să rezolvi această problemă.

Șamponează-ți părul de cel puțin 2 ori

Nu uita că părul tău trebuie șamponat de cei puțin 2 ori, pentru a fi degresat cum trebuie. De asemenea, este esențial să îl clătești foarte bine, înainte să îl usuci.

Un truc genial este să cumperi o perie specială, cu peri moi, care să te ajute să cureți scalpul în profunzime.

„Este o perie circulară asemănătoare unui disc cu dinți de plastic de 1,5 cm. Folosirea acestui lucru ajută șamponul să pătrundă mai eficient în zona scalpului și ajută la ridicarea resturilor de la rădăcini.” , susține specialiștii, potrivit Teen Vogue

Citește și Obiectul din baie care duce la căderea părului. Dacă îl ai, nu îl mai folosi deloc