Trucurile geniale prin care scoți petele de pe haine fără detergent. Secretele știute de puțini oameni

Trucurile geniale prin care scoți petele de pe haine fără detergent. Secretele știute de puțini oameni
Cum scoti eficient petele de pe haine fara detergent

Atunci când vrei să ieși în oraș și te aranjezi adori să probezi hainele tale preferate, însă momentul acela în care realizezi că sunt pline de pete inestetice te demoralizează. Gospodinele au dezvăluit cele mai tari trucuri cum să elimini petele de pe articolele vestimentare favorite fără să folosești detergent.

Cum scoți eficient petele de pe haine fără detergent

Atunci când ne alegem hainele ne uităm la diverse aspecte: culoare, material, lungime, textură și preț, binențeles. Pe lângă aceste aspecte, specialiștii spun că este foarte important să verificăm în detaliu etichetele articolelor vestimentare înainte de a le pune în mașina de spălat rufe.

Aceste lucruri sunt esențiale pentru a ne asigura la ce gradație, câte rotații și la ce temperatură trebuie să le curățăm pentru a proteja materialul hainelor noastre preferate.

Și, cu toate acestea, se întâmplă să ne confruntăm cu anumite tipuri de pete care nu vor să iasă cu una, cu două. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune trucuri pentru a elimina urmele de murdărie de pe materialele textile.

Bicarbonat de sodiu

Nu este un secret pentru nimeni faptul că celebrul bicarbonat de sodiu, acest ingredient minune al gospodăriei, bun la toate, se află în acest top. Dacă nu știi cum să scoți petele de pe rufele albe, folosește bicarbonat peste hainele dorite și vei scăpa de mirosul neplăcut de transpirație și murdărie.

Secretul este să adaugi două linguri de bicarbonat de sodiu într-un vas cu apă oxigenată și să amesteci bine cele două ingrediente. Compoziția obținută se aplică peste pete timp de 10 minute. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Oțet alb

Cum scoți petele de pe rufele albe fără a folosi detergent, punem pariu că la asta te gândeai. Ei bine, iată un truc genial pe care trebuie să-l pui în aplicare. Pune câțiva stropi de oțet pe petele inestetice de pe haine. Așteaptă câteva minute și apoi vei curăța locul cu un prosop sau o cârpă.

Ceară

Ți s-a întâmplat să te confrunți cu diferite tipuri de pete printre care și cele de ceară? Ei bine, iată cum scapi de ele folosind doar un cub de gheață. Tot ce trebuie să faci este să freci cubul de gheață de pata de pe articolele vestimentare și apoi să o lași până se răcește ceara. Apoi iei un cuțit cu ajutorul căreia răzuiește, cu grijă, ceara de pe haine.

Spirt

Scapă de petele de cerneală de pe rufele albe și nu numai cu ajutorul spirtului. Amestecă două lingurițe de apă cu o linguriță de spirt și apoi șterge totul cu o cârpă. Aceste tipuri de pete sunt extrem de pretențioase, dar nu imposibil de eliminat.

Urmăriți Playtech.ro și pe