Te-ai gândit cum să faci atunci când vrei să măsori ingredientele pentru prăjituri, dacă nu ai un cântar electronic pentru cantități foarte mici la îndemână? Iată cât înseamnă în grame și mililitri o cană de făină, un pahar de smântână sau un pumn de nuci. Trucul pe care toate gospodinele îl așteptau.
În multe rețete, ingredientele pentru prăjituri sunt trecute cu exactitate, spre exemplu 250 gr de făină, 100 gr de nucă mărunțită sau 350 ml de lapte, dar multe dintre noi nu avem un cântar electronic în bucătărie pentru a măsura totul exact.
Vrei să faci un tort pentru ziua de naștere a copilului tău sau vrei să-ți impresionezi prietenii cu o prăjitură făcută de mâinile tale? Iată cum aproximezi cantitățile principalelor ingrediente din cămară:
O cană mare de mac = 150 gr
O cană mare de nuci măcinate = 265 gr
1 lingură de cacao = 20 gr
1 lingură de lapte praf = 15 gr
O cană mare de nuci întregi = 160 gr
O cană de fulgi de ciocolată = 180 gr
Probabil că ești obișnuit să pui toate alimentele la frigider, de teamă să nu se strice și să reziste cât mai mult. Ei bine, nu toate produsele trebuie ținute la rece. În primul rând, mâncărurile gătite se pun în frigider doar dacă sunt acoperite cu folie alimentară, în caserole sau în vase cu capac.
Carnea crudă nu se ține decât pe raftul inferior al frigiderului și niciodată descoperită. Pune carnea în recipiente sau ambalaează cât mai bine astfel de produse ca să nu contamineze totul.
De asemenea, fructele și legumele este indicat să le depozitezi în sertare speciale ale frigiderului. Încearcă să așezi totul astfel încât mâncarea să fie în siguranță și asigură-te că rafturile frigiderului și tot interiorul este curățat și dezinfectat măcar săptămânal.