Trucurile geniale care pot fi folosite dacă s-a înfundat toaleta: „Neconvenționale, dar funcționează”
Trucurile geniale care pot fi folosite dacă s-a înfundat toaleta sunt neconvenționale, dar funcționează. Mulți dintre români s-au întâlnit cu situații de acest gen. Un internaut ne învață ce să facem în astfel de situații, mai ales dacă este o oră la care instalatorul nu poate fi deranjat.
Trucuri pentru desfundarea rapidă a toaletei. Ce trebuie să faci imediat
În cazul în care toaleta s-a înfundat, conform sfaturilor unui internaut priceput și nu aveți o pompă cu care să se absoarbă lichidul din vasul de toaletă, eventual și chestia care a înfundat toaleta, atunci vă puneți o pereche de mănuși și începeți să scoateți lichidul cu un recipient.
„Aveți mare grijă să nu vă sară lichid în gură sau în ochi. Așa ceva este foarte scârbos. Nici nu îmi vine să cred că am spus așa ceva”, spune cel care ne învață să desfundăm toaleta, adăugând că această sarcină poate fi foarte stresantă și nu are cum să nu vă panicheze un pic.
Apa caldă va desfunda toaleta
După ce ați golit vasul de toaletă de lichid, trebuie să încălziți niște apa. Apa trebuie să fie caldă, nu fiartă, pentru că altfel riscați să se crape vasul de toaletă. În cazul în care toaleta nu s-a desfundat, peste apa caldă se toarnă o cantitate generoasă de detergent lichid.
„Săpunul lichid va ușura desfundarea, va juca un rol de lubrifiant pentru a scoate chestiile care au înfundat toaleta”, mai spune internautul.
Cum să faci o pompă cu ajutorul foliei de plastic
Dacă acest lucru nu a dus la desfundarea toaletei, mai există un truc care trebuie pus în aplicare, potrivit internautului priceput. Vasul de toaletă trebui sigilat cu folie de plastic, astfel încât să nu mai intre aer deloc. Apoi se apasă încet suprafața formată din folia de plastic, iar acest lucru va face treaba unei pompe, va aduce la suprafață acel ceva ce a înfundat toaleta.
Cum desfunzi chiuveta
Pe de altă parte, la fel ca și cu toaleta, oricine s-a lovit de momentul în care chiuveta s-a înfundat. Ce trebuie să faci, vezi în rândurile următoare.
Un prim truc este cel în care se pune un vas cu apă pe foc, se lasă să fiarbă, după care se toarnă în chiuvetă și se lasă un timp să acționeze. Dacă apa opărită nu a dat rezultate trebuie să apelezi la un șarpe care curăță țevile.
Cum se lucrează cu șarpele de curățat scurgeri
Se introduce șarpele în țeava de scurgere, după care rotește în sensul acelor de ceasornic până ce nu mai poate înainta, acesta fiind semnul că a ajuns la partea blocată. Scoate șarpele din conductă, apoi curăță-l, apoi repetă procesul până ce apa se va scurge prin țeavă fără probleme.