Cum desfunzi o chiuvetă înfundată, de fapt. 7 trucuri simple și mai ieftine decât intervenția unui instalator

Cum desfunzi o chiuvetă înfundată, de fapt. 7 trucuri simple și mai ieftine decât intervenția unui instalator
Cum desfunzi o chiuvetă înfundată, de fapt

Cum desfunzi o chiuvetă înfundată. Dacă te-ai confruntat cu această problemă, cu siguranță ai dori o rezolvare simplă, care să nu îți dea mari bătăi de cap. Iată șapte metode simple pentru desfundarea chiuvetei, pe care să le aplici și tu.

Cum desfunzi o chiuvetă înfundată, de fapt

În primul rând, poți să încerci să pui apă fierbinte în chiuvetă. Pune o oală cu apă la fiert, după care pune apa în chiuvetă. Dacă metoda nu dă rezultate după zece minute, atunci este vorba despre o problemă mai serioasă și va trebui să aplici o altă metodă.

Poți folosi un șarpe pentru curățat țevi, însă și atunci te lovești de mirosuri urâte de canal. Trebuie să ai în casă permanent o astfel de ustensilă, ca să poți scăpa de probleme.

Folosește șarpele de curățat țevi cu mare răbdare. Se bagă șarpele în țeava de scurgere, după care rotește în sensul acelor de ceasornic până ce nu mai poate înainta, acesta fiind semnul care te anunță că ai ajuns la partea blocată. Scoate șarpele din conductă, apoi curăță-l, apoi repetă procesul până ce apa se va scurge prin țeavă.

Dacă nici metoda cu șarpele de curățat țevi nu ți se potrivește, te poți ajuta de alte sfaturi, printre care folosirea oțetului alb sau a acidului acetic. El te poate scăpa de probleme, așa că ar trebui să ai așa ceva în casă.

Alte metode practice

Pune 250 de ml de oțet în chiuvetă, după care lasă-l să acționeze vreme de 5-10 minute pe țeava de scurgere. Adaugă după aceea 5 litri de apă clocotită, iar problema ta o să se rezolve.

Dacă problemele sunt mai mari, atunci poți să folosești altă metodă. Poți să pui 100 de grame de bicarbonat de sodiu pe țeava de scurgere, să adaugi 150 ml oțet, iar apoi să lași substanțele să își facă treaba. Trebuie să aștepți 30 de minute, după care să torni 2-3 litri de apă clocotită ca să îndepărtezi orice urmă de blocaj de pe țeava de scurgere. Se repetă acest proces, dacă metoda nu a funcționat din prima.

De asemenea, se mai poate utiliza 500 ml de Coca-Cola, deoarece băutura te poate ajuta să dizolvi grăsimea. Pune 2 linguri de bicarbonat de sodiu în scurgerea chiuvetei, după care adaugă și sucul. Lasă soluția să acționeze vreme de o oră, după care toarnă 2 litri de apă clocotită în chiuvetă, ca să îndepărtezi orice urmă de blocaj pe țeava de scurgere.

Se mai poate folosi și sarea de casă, iar ca să o prepari, ai nevoie de 5 linguri de sare, 3 linguri de oțet și 2 litru de apă clocotită. Se pune mai întâi sarea, oțetul, apoi apa clocotită.