24 mai 2024 | 12:07

Trucurile de pe Facebook pentru trandafiri mereu înfloriţi. Ce secrete simple au grădinarii de excepţie

Sfaturi pentru grădinari
Trucurile de pe Facebook pentru trandafiri mereu înfloriţi. Ce secrete simple au grădinarii de excepţie
Ce secrete simple au grădinarii

Dacă vrei să te bucuri de o grădină superbă, sănătoasă și viu colorată, sunt câteva detalii de care ar fi bine să ții cont și să nu le neglijezi. În mediul online a apărut un mic ghid creat de grădinari cu experiență – trucuri pentru trandafiri mereu înfloriți.

Cum să îți transformi grădina într-o oază de relaxare

Tufele de trandafiri sunt, fără dar și poate, elementele ce transformă o grădină într-o oază de relaxare și frumos. Florile lor intens colorate și parfumul îmbietor ne încântă simțurile.

Pentru a ne putea bucura cât mai mult de aceste plante, trebuie să ținem cont de câteva sfaturi de aur pentru îngrijirea lor, esențiale pentru buna lor dezvoltare.

Ghidul creat de grădinari pentru îngrijirea trandafirilor

Grădinari cu experiență au întocmit un mic ghid ce cuprinde trucuri pentru trandafiri mereu înfloriți. Acestea sunt legate de tunderea, propagarea, solul, udarea și lumina de care au nevoie.

Tufa de trandafiri trebuie tunsă când iese din perioada de înflorire.. Trebuie să cureți planta și să îndepărtezi toate frunzele deteriorate. În acest fel, vei lăsa loc pentru trandafiri noi și ei vor crește mai puternici.

Dacă vrem să obții o nouă tufă, tot ce trebuie să faci este să tai o tulpină care a înflorit deja, lăsând o distanță de 10 degete de vârful plantei. Plantează tulpina și după un timp, tufa de trandafiri va înflori din nou.

Te-ar putea interesa și: Praful natural pe care să îl presari peste trandafiri pentru o grădină de vis. Vor înflori mereu şi îi scapă de păduchi

Sfaturi de aur

Trandafirii au nevoie de un substrat bogat in nutrienti. Optează pentru cele bogate în materie organică și cu un drenaj bun. Astfel, rădăcinile vor fi sănătoase și viguroase.

Dacă sunt plantați într-un ghiveci, trandafirii ar trebui udați în fiecare zi vara și la fiecare trei zile iarna. Cei care cresc în pământ, în grădină, pot sta mai mult fără apă.

Lumina este un alt factor important. Tufele de trandafir au nevoie de cel puțin patru ore pe zi de expunere la razele soarelui.

Urmând aceste sfaturi, tufa ta de trandafiri va avea flori frumoase și care vor rezista mult mai mult timp.

Te-ar putea interesa și: Ce să plantezi lângă trandafirii tăi pentru a scăpa de afide şi omizi. Vei avea flori ca în grădinile englezeşti

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Supă cu găluște, rețetă din anul 1940. Așa o făceau străbunii să iasă grasă, gustoasă și găluștele nu se sfărâmau deloc
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Trecerea la ora de iarnă. Ultimele informații despre cea mai dezbătută tranziție
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Doliu în televiziune. Marele actor ne-a părăsit. Drum lin, maestre!
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
VESTE pentru PENSIONARII UITAȚI la recalculare. Când IAU BANII
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
O femeie s-a speriat când a aflat ce vrea să îi facă soțul în dormitor, fără reținere. Soția a dezvăluit totul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro