Trucurile care țin casa caldă pe timp de iarnă, cu bani puțini. Vei economisi și la factură

de: Ștefan R. Apostol
27 09. 2022

Există trucurile care țin casa caldă pe timp de iarnă, cu bani puțini. Asta, fie că avem sau nu un sistem de încălzire în casă care să ne țină casa caldă. Dacă vei ține cont de aceste trucuri, cu siguranță vei economisi și la factură. Așa că, hai să vedem care sunt trucurile care țin casa caldă pe timp de iarnă, și cel mai important, cu bani puțini.

Trucurile care țin casa caldă pe timp de iarnă. Cu bani puțini, faci economie la factură

Și cu alte ocazii am vorbit despre cum să economisim la încălzire. Acum vă propunem trucurile care țin casa caldă pe timp de iarnă, cu bani puțini. Sunt șapte la număr, dar cu siguranță te vor ajuta să faci economie la factură.

Unele dintre ele sunt foarte simple, cum ar fi așezarea unei folii de aluminiu sau a unei foi reflectorizante pe calorifer, iar altele vor necesita o anumită cheltuială inițială, dar va merita, în cele din urmă. Așdar, hai să vedem care sunt acste șapte trucuri:

1. Opriți intrarea frigului și profitați de orele de soare

Ca o măsură de izolare care completează încălzirea din casă, putem folosi burlane în crăpături. Este vorba de un adeziv din silicon sau cauciuc care se plasează atât pe ferestre cât și pe uși.

Știați că prin acest truc simplu putem economisi până la 15% din consum ? În plus, vă recomandăm ca atunci când soarele răsare, să profitați și să ridicați jaluzelele pentru a încălzi casa.

La fel cum atunci când se termină orele de soare, coborâți din nou jaluzelele pentru a reduce intrarea frigului.

2. Acoperiți cei mai reci pereți

Dacă avem în casă pereți orientați spre nord, este posibil ca aceștia să se răcească des. Un mic truc pentru a evita acest lucru este să îmbrăcăm pereții.

Cum? De exemplu, puneți rafturi din lemn cu cărți sau decorațiuni. În cazul în care este vorba de un perete cu fereastră, plasarea unei perdele care să acopere tot peretele ne poate ajuta să reducem frigul de pe pereți.

3. Nu așezați mobilierul în fața radiatoarelor, ci deasupra

Evitați ca mobilierul din casă să fie așezat în fața sau să acopere caloriferele. Dacă folosim radiatoare pentru a încălzi casa, nu trebuie să plasăm fotolii sau orice alt obiect în fața acestora.

Dacă am face acest lucru, acestea ar absorbi căldura, împiedicând încălzirea camerei. Dacă avem nevoie de spațiu, putem pune un raft deasupra radiatoarelor.

Știați că aceasta canalizează căldura, împiedicând aerul cald să se ridice? Este deosebit de eficient atunci când încălzirea din casă se află sub o fereastră.

4. Îmbracă solul

Pământul este esențial. Dacă avem găuri sau crăpături în pământ, frigul se va filtra prin ele. Etanșarea lor ne va permite să păstrăm căldura fără a crește cheltuielile cu încălzirea în casă.

Pe de altă parte, covoarele sunt un alt truc pentru a încălzi casa, fiind în același timp foarte decorative. De exemplu, cele care sunt din lână sau care au părul lung sunt cele mai eficiente în izolarea împotriva frigului .

Iar dacă vom realiza o construcție nouă sau vom avea o casă nou construită, o opțiune bună este instalarea încălzirii prin pardoseală .

5. Dispune de termostate pentru a regla sistemul de încălzire

Ca un ultim truc pentru a ne putea menține casa caldă iarna, recomandăm ca sistemul de încălzire să fie reglat de un termostat. Acest lucru ne va permite nu doar să menținem o temperatură stabilă de 21 de grade, ci și să reducem consumul și să îmbunătățim eficiența locuinței . Pe scurt, controlul cheltuielilor.

Și este că, dacă nu o controlăm, consumul crește cu 8% pentru fiecare grad peste cel recomandat de 21 de grade. Dar nu numai atât, ci și diferența dintre temperatura exterioară și cea interioară nu trebuie să depășească 12 de grade.

6. Folosiți folie de aluminiu sau folii reflectorizante

Este o modalitate simplă de a evita pierderile de căldură de la radiatoare și pe care o putem plasa cu ușurință în casă. Este vorba de instalarea unei plăci reflectorizante pentru radiator cu ajutorul căreia vom putea proiecta căldura spre cameră, împiedicând-o să se filtreze prin perete.

7. Folosește perdele mai groase

Fereastra este una dintre principalele cauze ale pierderilor de căldură. Dacă folosim perdele cu căptușeală termică, vom împiedica căldura să iasă iarna și să intre vara. Dacă nu, putem oricând să folosim perdele groase sau să le acoperim pe cele pe care le avem cu materiale polare sau din plastic.

Dacă ușa se deschide și se închide mult, perdelele groase de la ușa de la intrare vor împiedica frigul să intre. Cu aceste trucuri simple ne vom putea bucura de casa noastră fără probleme iarna.