Cel mai greu atunci când faci curat în toată casa este să cureți suprafețele din baie. Aici se adună cele mai multe bacterii, murdărie, mucegai sau fungi. Din fericire, există anumite trucuri care te vor ajuta să scapi de mizerie mai repede.
Pentru unii este un chin să curețe baie, iar de obicei o lasă la sfârșit. De fapt, poate deveni o sarcină foarte ușor de îndeplinit. Cel mai indicat este să începi curățenia de sus în jos, astfel încât praful să nu murdărească suprafețele pe care deja le-ai curățat.
Dacă ai ventilator de aerisire, ar trebui să începi prima dată cu el. În cazul în care nu este curățat destul de des, poate prezenta chiar și pericol de incendiu. Pentru a îndepărta, folosește o cârpă din microfibră sau chiar și aspiratorul.
Apoi, pentru a scăpa în totalitate de mizerie, folosește o altă cârpă și puțin detergent de vase diluat în apă și șterge foarte bine orificiul de ventilație. Pe lângă faptul că poate provoca un incendiu dacă nu este curățat bine și la timp, vei inspira mereu aer necurat.
Pentru a aduce faianța la strălucirea de altădată, folosește o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Aceasta ar trebui să fie mai groasă, nu apoasă. Folosind o periuță de dinți mai veche, freacă între crăpături pentru a îndepărta mizeria. Las-o să stea cinci minute, apoi clătește cu apă caldă.
Pentru rosturile gresiei poți folosi aceeași combinație, însă pentru o curățare mai profundă poți pune soluția pe toată podeaua. După cele cinci minute, spală toată suprafața cu ajutorul unui mop din microfibră.
Ai ajuns acum la cadă, iar dacă aceasta este mai uzată, vei avea nevoie de mai mult decât o soluție simplă de curățat cada. Ai putea folosi detergent de rufe, apă și o lavetă din microfibră. Mai poți amesteca detergentul de rufe cu bicarbonat de sodiu și apă, pentru căzile extrem de murdare.
Pentru a scăpa de depunerile galbene de pe toaletă, poți încerca cu clor sau o băutură carbogazoasă precum cola, pe care o lași să acționeze peste noapte. Chiuveta este cea care se murdărește cel mai repede. O poți curăța foarte repede cu o soluție de oțet și apă.
Pulverizează combinația și las-o să acționeze 10-15 minute, apoi folosește o lavetă din microfibră pentru a șterge excesul. La dulapuri trebuie să ai mare atenție, deoarece detergenții chimici pot ataca anumite materiale. Poți folosi aceeași combinație de oțet și apă, însă nu este recomandată pentru granit sau marmură.