Cu siguranță ai văzut, de mai multe ori, cum bucătarii profesioniști toacă legumele cu o viteză surprinzătoare, nu-i așa? Fără să se taie sau să fie reticenți, alimentele sunt mărunțite perfect. Cu toate acestea, nimeni nu s-a născut învățat. Iată cum poți toca și tu legumele ca un profesionist.
Tăiatul legumelor este o îndemânare ce poate fi dobândită de orice persoană, în timp. Tocatul alimentelor precum bucătarii profesioniști presupune să fii experimentat, să ai răbdare și să deții uneltele potrivite.
Cum poți tăia legumele ca un chef bucătar? Pentru început, taie cartoful în jumătate, în așa fel ca leguma să stea ferm pe tocator. Apoi, poți toca cele două jumătăți de-a lungul.
O altă metodă presupune să pui legumele în poziție orizontală, apăsând doar cu unghiile și degetul mare, poziționat în partea laterală a legumei.
E important să știi că degetele trebuie să fie ușor îndoite spre interiorul palmei, astfel încât lama cuțitului să nu ajungă până la vârful degetelor.
De asemenea, un al truc genial presupune să tai cartoful atunci când ridici cuțitul de pe tocător de fiecare dată. Astfel, păstrezi o distanță decentă până la degete și te asiguri că nu te lovești.
Atenție, poziția cuțitului trebuie să rămână mereu aceeași, iar alimentele trebuie împinse spre lamă, nu lama spre alimente.
Când te apropii de capăt, îndreaptă degetele și întoarce bucățile tăiate, în așa fel ca lama cuțitului să cadă perpendicular pe ele și continuă în același tempou.
De asemenea, nu uita un aspect extrem de important. Pentru ca legumele să fie tocate perfect, fără greșeală, trebuie să ai un cuțit curat, ascuțit și ușor de manevrat.
Pe de altă parte, trebuie să ții cont de faptul că nimeni nu este perfect și, la un moment dat, până și bucătarii profesioniști pot căpăta răni superficiale.
Tot ce trebuie să faci este să respecți tehnicile de tăiere explicate anterior și nu vei avea probleme. În altă ordine de idei, poți încerca să tai legumele atunci când stai în picioare.
Studiile arată că bucătarii profesioniști nu toacă la fel de rapid atunci când sunt așezați la masă. Rezultatele se fac simțite deja după o săptămână. Dacă ești la început de drum, te poți antrena pe varză sau ceapă.