Trucurile bucătarilor celebri pentru pieptul de pui. Ce secret au, așa trebuie gătit

de: Emanuela Pană
07 02. 2022

Pieptul de pui este recunoscut pentru conținutul său redus de grăsimi, fapt pentru care este recomandat în curele de slăbire. Preparat cum se cuvine, fiert în apă cu sare și condimente, acest aliment înnobilează deopotrivă salatele și sandvişurile. Află secretele folosite de bucătari pentru a obține un piept de pui moale și suculent, perfect pentru orice masă.

Trucurile bucătarilor celebri pentru pieptul de pui

Dacă este gătit cum trebuie, pieptul de pui este moale, suculent și cât se poate de gustos. Pentru un rezultat ca la carte, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1-4 piepţi de pui, cu sau fără os, după preferinţă;
  • 1/2 – 1 linguriţă sare;
  • un pahar de vin – opţional, pentru un plus de savoare.

Condimente: usturoi zdrobit, frunze de dafin, piper boabe, ghimbir tăiat feliuţe subţiri, ceapă tăiată julien, verdeţuri sau orice alte condimente sau ierburi aromatice, după bunul plac.

Cum fierbi pieptul de pui. Etape:

  1. Se spală în apă rece carnea de pui, după care se așează într-un singur strat într-o oală adâncă și largă.
  2. Se pot suprapune puțin bucățile de carne, însă trebuie să ai în vedere că, se într-un singur strat, se vor găti uniform.
  3. Se sărează puiul și se adaugă restul de condimente.
  4. După ce se condimentează pieptul de pui, se adaugă apă rece cât să-i depăşească nivelul cu aproximativ 3 cm.
  5. În cazul în care folosești vin, adaugă-l înainte, după care complereaza cu apă.
  6. Se așează cratița pe aragaz, la foc mare, și se lasă până începe să dea în clocot.
  7. Din acest moment, vei observa cum se formează spuma la suprafața acesteia.
  8. Dacă vrei să ulitizezi lichidul rămas ca bază pentru supe ori alte mâncăruri, înlătură spuma folosind o lingură sau o spumieră. În caz contrar, o poți lăsa așa.
  9. Când apa a dat în clocot se reduce flacăra, după care se acoperă cratița și se lasă carnea la gătit.
  10. Se încearcă pieptul de pui după 8 minute de fiert molcom: dacă este opacă în centru, carnea e gata. În mod normal, carnea de pui se găteşte perfect în 10-14 minute, în funcţie de grosimea ei şi de prezenţa oaselor.

Citește și: Preț colosal în Mamaia pentru piure, piept de pui și salată de varză. Ai da banii aceștia pe ele?

Ce secret au, așa trebuie gătit

După ce a fiert, se scoate carnea din oală și se așează pe un tocător. Pieptul de pui poate fi servit atât cald, la temperatura camerei sau rece, după propriile preferințe.

Dacă ai gătit carnea cu tot cu os, când se răceşte suficient de mult cât să poată fi manevrată, aceasta se dezosează. Oasele se repun în cratiță și se fierb până se reduce lichidul. Zeama obținută se foloseşte apoi ca bază pentru supe sau orez.