Trucurile banale pentru un spațiu mai mare în bucătărie. Ce trebuie să faci

Trucurile banale pentru un spațiu mai mare în bucătărie. Ce trebuie să faci
Cum să ai mai mult spațiu în bucătărie?

Toate gospodinele își doresc o bucătărie utilată complet, cele mai noi electrocasnice de pe piață și mult spațiu pentru a se putea desfășura în voie. Din ce în ce mai mulți oameni au descoperit frumusețea gastronomiei în ultimii ani, motiv pentru care au început să petreacă multe ore aici. Cum poți să îți faci acest loc perfect pentru experimentele care te relaxează în zilele pline? Iată ce trebuie să faci!

Trucuri pentru bucătărie: cum să ai mai mult spațiu

Mulți dintre oameni locuiesc în zilele noastre la bloc, unde spațiul este redus. Majoritatea bucătăriilor arată aproximativ la fel și dispun de același spațiu micuț în apartamentele simple și mai ales în garsoniere.

Pentru o gospodină este dureros să nu aibă loc să se desfășoare sau să-și pună în apropiere toate electrocasnicele de care are nevoie pentru rețetele sale. Există totuși câteva trucuri utile care să te ajute în acest sens.

Poți câștiga spațiu prin reinventarea decorului pe care îl ai deja. Folosește spațiul de sub chiuvetă pentru a pune câteva cârlige din fier pe care să atârni diferite lucruri. De mare ajutor este și un panou practic și universal pe care de multe ori îl vezi în baruri pentru căni sau pahare.

Poți să optezi pentru unul mai complex făcut pe comandă care să țină tacâmurile, vesela și paharele sau alte instrumente pentru gătit. De asemenea, specialiștii în amenajări interioare recomandă textilele.

Alte idei

Câteva pungi cu textile ancorate cu o tijă metalică te vor surprinde. Nu ezita să utilizezi organizatoare în care să pui lucrurile mărunte precum: linguri, furculițe, cuțite, dar și cele mari precum: capace, tigăi sau diferite oale.

Chiar și spațiul din frigider poate fi folosit cu înțelepciune. Încearcă să găsești unele recipiente din silicon care se atârnă de spatele rafturilor tale obișnuite. În modul acesta te poți folosi chiar de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Mai mult decât atât, dacă ai multe obiecte și știi că ai nevoie ca toate să stea în același loc la bucătărie, încearcă să-ți comanzi sau să-ți construiești un dulap înalt până aproape de tavan și îngust care să încapă între aragaz și perete.

Examinează bine întreaga încăpere, fă măsurători cu grijă și profită de fiecare centimetru. Nu trebuie totuși să folosești piese de mobilier de culori vii pentru că în modul acesta riști să încarci mai mult peisajul. Achiziționează lucruri cât mai simple și de bun gust.