Trucurile banale care te scapă de mirosul de mâncare în casă atunci când gătești. Nu vei mai avea problema asta

Trucurile banale care te scapă de mirosul de mâncare în casă atunci când gătești. Nu vei mai avea problema asta
Trucurile banale care te scapa de mirosul de mancare in casa atunci cand gatesti. Nu vei mai avea problema asta

Atunci când te apuci de gătit și vrei să îți pui în valoare calitățile de gospodină desăvârșită, este imposibil să eviți apariția mirosurilor specifice mâncării, fie că vorbim de preparate prăjite sau coapte. Iată câteva trucuri geniale care te ajută să scapi de izurile puternice din bucătărie.

Trucuri care te ajută să scapi de mirosul de ars din bucătărie

Atunci când prăjești cartofi, prepari o friptură sau coci vinete, în bucătărie rămâne un miros puternic pe care te chinui să-l elimini.

Oricât de larg ai deschide geamurile și oricât de mult timp ai lăsa hota pornită, pe cea mai mare treaptă de viteză, izurile se impregnează în haine și în păr, lucru extrem de neplăcut, în special pentru domnițe.

Mai mult de atât, mirosurile puternice, precum cel de pește, se împrăștie în întreaga locuință, dacă ai o bucătărie open space. Ei bine, iată câteva trucuri banale care te vor ajuta să scapi de aceste mirosuri neplăcute, odată pentru totdeauna.

În primul rând, trebuie să aprinzi hota dinainte să te apuci de gătit. Greșeala pe care o fac multe femei este să o aprindă abia după ce au terminat de mâncat, sperând că aburii și mirosul preparatelor culinare vor dispărea în doar câteva secunde.

În al doilea rând, nu uita să aerisești locuința cât de mult poți. Deschide larg ușa de la balcon și geamurile de la bucătărie, pentru ca schimbul maselor de aer să poată avea loc. Atunci când prăjești pește, trebuie să ții cont de anumite detalii, ca să nu miroasă urât în casă.

Cum se prăjește peștele, fără a rămâne miros urât în casă

Pentru început, trebuie să pui hârtie de copt într-o tigaie, peste care să adaugi ulei vegetal. Mai departe, vei acoperi peștele cu un alt strat de hârtie de copt, astfel încât peștele să fie învelit complet precum ar sta într-un „buzunar”. Rezultatul va fi unul ideal, scriu cei de la ego.ro.

 „Pentru creierul nostru, combinaţia de grăsimi, carbohidrat este perfectă, deci drogul perfect.

În cartofii prăjiţi avem amidonul care este prăjit, avem uleiul care vine de la prăjire şi în unele fast-food-uri se adaugă inclusiv zahăr deasupra.

De ce? Pentru a-i da culoare şi gustul care ne place atât de mult.”, a declarat medicul nutriționist Diana Crişan, conform Antena 1.

Pe de altă parte, specialiștii trag un semnal de alarmă privind alimentele și produsele prăjite consumate în exces.

Citește și Greşeala pe care o fac toţi românii cu uleiul. Obiceiul la care trebuie să renunţe imediat