02 sept. 2021 | 14:00

Greşeala pe care o fac toţi românii cu uleiul. Obiceiul la care trebuie să renunţe imediat

Utile
Greşeala pe care o fac toţi românii cu uleiul. Obiceiul la care trebuie să renunţe imediat
Greseala pe care o fac toti romanii cu uleiul. Obiceiul la care trebuie sa renunte imediat

La români, ulei se pune mai în toate preparatele culinare. Doar că acest obicei nu este unul tocmai avantajos. Este o greșeală la care trebuie să renunți imediat. Ce nu trebuie să faci niciodată cu uleiul. Tu știai asta?

Ce nu mai trebuie să faci cu uleiul. Renunță imediat

Foarte multe gospodine comit o mare greșeală atunci când folosesc banalul ulei la gătitul diverselor bunătățuri culinare. Fie din comoditate, fie din neștiință, omit că uleiul devine periculos pentru sănătate dacă este folosit astfel. Este adevărat că ochiurile prăjite în uleiul în care ai gătit carnea sau cartofii prăjiți vor avea un gust și aromă desăvârșite, însă, pentru sănătate, nu este deloc indicat.

O mare greșeală pe care o face majoritatea românilor este atunci când folosesc uleiul pentru gătit. Uleiul este adesea refolosit la mâncare, în ideea că faci economie sau că nu este dăunător pentru sănătate. În realitate, este destul de periculos! Specialiștii trag un mare semnal de alarmă și spun că acest obicei este nociv pentru sănătate. Care este explicația? Răspunsul te va șoca! Ce se întâmplă în organism ori de câte ori gătești cu ulei refolosit.

Ce se întâmplă în organism

Ei bine, în momentul în care refolosești uleiul în care ai prăjit carnea sau orice altceva, în acea prăjeală se formează elemente toxice, care pot provoca probleme grave de sănătate! Poți face cancer în timp. De asemenea, dacă faci o obișnuință din a refolosi uleiul la gătit, se dezvoltă radicalii liberi din organism. Aceștia pot provoca inflamații, cauza principală a majorității bolilor, cum ar fi obezitate, boli de inimă sau diabet. O inflamație poate afecta și imunitatea, ceea ce face să fii mai predispus la infecții. Iar în această perioadă de pandemie, unde cazurile de coronavirus au crescut din nou, nu cred că ți-ai dori să te îmbolnăvești. Așa că renunță la acest prost obicei de a refolosi uleiul la gătit mâncărurile tale preferate.

O serie de afecțiuni cauzate astfel

Mai trebuie să știi că o mâncare preparată în ulei ars poate duce la creșterea nivelului de colesterol rău (LDL) în organism. Ce înseamnă acest lucru pentru organism? Multe probleme de sănătate, cum ar fi riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) și dureri în piept (angină pectorală). Cel mai bine ar fi să eviți, pe cât posibil, refolosirea uleiului la gătit. Nu de alta, dar sănătatea ta este mult mai importantă decât o poftă culinară.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Capital.ro
Preparatul ideal pe care să îl consumi în Vinerea Mare | Se gătește repede și ușor
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Situație PERICULOASĂ pentru România. Declarația care ne dă fiori reci
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro