Imediat după ce sunt culese, roșiile trebuie să fie păstrate într-un mediu protejat pentru a-și conserva calitățile. Deși mulți cred că roșiile trebuie ținute la frigider, specialiștii avertizează că acest lucru este greșit; frigul poate face ca roșiile să devină mai dure și să își piardă din aromă și prospețime. Trucul simplu pentru ca roșiile să rămână proaspete cât mai mult timp!
Primul pas esențial pentru a ne bucura de roșiile proaspete pentru o perioadă mai îndelungată este să le selectăm cu atenție, având în vedere momentul în care intenționăm să le consumăm.
Este recomandat să evităm achiziționarea unei cantități prea mari de roșii, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea lor înainte de a fi consumate. În cazul roșiilor cultivate de noi, este important să le culegem atunci când sunt complet coapte, asigurând astfel că își păstrează maximum de aromă și prospețime. Acest lucru ne va ajuta să prelungim perioada în care roșiile rămân proaspete și gustoase.
Dacă mergeți la piață, discutați cu vânzătorii pentru a vă ajuta să selectați roșiile în funcție de modul în care plănuiți să le consumați. Dacă doriți să aveți roșii în casă pentru o perioadă mai lungă și intenționați să le consumați în următoarele câteva zile, alegeți roșii care sunt mai tari și ferme, dar totodată coapte și de un roșu uniform.
În schimb, dacă doriți să mâncați roșiile în termen de una, două sau trei zile, optați pentru roșii mai moi și suculente, care nu se păstrează bine timp de o săptămână.
Roșiile nu trebuie păstrate la frigider, deoarece devin mai tari și își pierd aroma. Totuși, dacă aveți o roșie mare pe care ați tăiat-o și nu o puteți consuma imediat, puneți bucata rămasă într-un recipient ermetic și depozitați-o în frigider.
Specialiștii recomandă să păstrați roșiile pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei, ferite de lumina directă a soarelui, care le-ar putea coace excesiv.