Cum trebuie să prepari corect ciupercile Champignon? Acestea sunt foarte fragile, iar dacă le fierbi mult nu vor mai avea un gust bun și nici o textură potrivită preparatului tău. Cât timp este nevoie să le fierbi și cum trebuie să le faci în funcție de rețeta pe care vrei să o gătești? Ce trucuri știu cele mai bune gospodine în privința acestui tip de ciuperci? Ele nu trebuie să își piardă proprietățile.
Ciupercile Champignon sunt printre cele mai cunoscute tipuri, foarte des consumate și iubite. De asemenea, se găsesc pe toate tarabele și în toate supermarket-urile la prețuri modeste. Ele sunt foarte căutate în special de cei care țin cură de slăbire sau de vegetarieni ori de persoanele care țin post.
O cană de ciuperci asigură organismul cu 50 de calorii din care să-și extragă energia. Deși par foarte simple de făcut, ele sunt delicate și toate gospodinele care le fac trebuie să aibă o mai mare grijă la timpul în care le gătesc. Dacă sunt proaspete, ciupercile se fierb în cratița cu apă deja clocotită preț de 7 minute.
Dacă folosești o oală cu presiune, lasă-le pe foc doar 5 minute pentru a putea păstra toți nutrienții. În cazul în care le faci într-o oală pentru gătit cu abur, lasă-le 10 minute pe foc. Dacă ai la îndemână ciuperci congelate, scoate punga la temperatura camerei și pune totul la fiert doar pentru 3 minute.
Mulți fac salată din ele, iar pentru asta este nevoie să fie aromatizate înainte. Pune la fiert un vas de apă în care să adaugi: piper negru boabe, cuișoare, frunze de dafin, o linguriță de sare și una de zahăr. Adaugă ciupercile după ce marinada clototește și fierbe totul pentru 7-10 minute.
Tipul acesta de ciuperci este des folosit pe diverse tipuri de pizza sau în gustări. Românii sunt obișnuiți să le mănânce la o gustare de prânz puse la cuptor cu puțin cașcaval deasupra ori la primul fel care este mai gras. Ciupercile sunt delicioase într-o tocăniță sănătoasă cu sos de roșii, ceapă călită și câteva pulpe de pui.
De asemenea, oamenii care țin post aleg de cele mai multe ori să facă din ele ciulama de ciuperci. Sosul din ele este delicios și cu cartoși prăjiți, acesta fiind un meniu bine știut în restaurante de peste tot în lume. Este de folos să le speli bine întâi de toate, indiferent ce vei face din acestea.