Care este trucul util și simplu care te va ajuta să dublezi producția de nuci? Trebuie să ai grijă să pui ceva anume la baza pomului. Acest lucru trebuie repetat în fiecare primăvară. Ce trebuie să faci?
Grădina ta trebuie îngrijită în orice anotimp, mai cu seamă în anotimpul rece atunci când nu are parte de cele mai fericite temperaturi și când riști să strici toată munca de pe tot parcursul anului. Desigur că nici primăvara nu ai cum să te ferești de treburi.
Tocmai la începutul sezonului cald după o iarnă friguroasă poți să ai grijă de nucii tăi cu un simplu truc. Concret, pentru a avea chiar mai multe roade decât în alți ani trebuie să presari cenușă la baza copacilor din grădina ta.
Poți obține cenușa prin arderea lemnului. Este foarte important ca în proces să nu se strecoare alte mizerii precum gunoi, diverse obiecte sau gunoaie de plastic. După ce pui cenușa aproape de rădăcină, udă copacul în mod normal. Repetă acest lucru și vei observa când vor ieși roadele că vei avea o producție dublă față de anul precedent.
Cenușa este un îngrășământ bio. Cenușa obținută din arderea lemnului este o substanță bazată pe plante și conține nutrienții esențiali care trebuie să există în sol pentru creșterea plantelor. Cenușa este formată din: calciu (10-25%), magneziu (1-4%), potasiu (5-15%) și fosfor (1-3%), în funcție de lemnul folosit.
Ai mai jos alte moduri în care poți să te folosești de cenușă. În majoritatea cazurilor ea trebuie să fie împrăștiată în locul cu pricina.
1. Pentru baia de nisip – adăugați cenușă de lemn în baia de nisip a găinilor pentru a sufoca paraziții, cum ar fi acarienii, păduchii, puricii și căpușele. Este bine să aveți un loc amenajat cu nisip, însorit și fără buruieni sau pietre. Păsările adoră să iși curețe penele in aceste locuri.
2. Păstrați cotețul curat – împrăștiați cenușă de lemn pe podeaua cotețului pentru a reduce mirosurile neplăcute. Precum bicarbonatul de sodiu, cenușa de lemn este alcalină și astfel absoarbe și neutralizează mirosurile nedorite. De asemenea, ajută la reducerea umidității din coteț.
3. Reduce amoniacul din gunoiul făcut de găini – dacă adăugați cenușă în proporție de 1-2% la furajele de păsări, puteți preveni formarea amoniacului. Exista studii care au demonstrat rolul cenușii de lemn în absorția amonicului și prevenirea formării fumului. (Sursa: agroland.ro)