Mulți dintre români cumpără fructe de pădure din marile magazine, unde sunt ambalate, iar când ajung cu ele acasă constată că acestea nu își meritau banii. Care este trucul prin care vei găsi cele mai proaspete fructe de pădure în magazine. Detaliul de care nu aveai habar a fost dezvăluit de un cumpărător priceput.
Cei care au ascultat de sfatul cumpărătorului priceput nu le-a părut rău și au spus că numai așa vor proceda de acum în colo.
Fructele de pădure sunt de bază în multe diete, pentru că sunt pline de vitamine, minerale și nutrienți, reprezentând o sursă excelentă de antioxidanți care ne ajută să ne protejăm celulele și pot chiar reduce riscul de îmbolnăvire.
Cu toate astea, fructele de pădure sunt cunoscute pentru faptul că se deteriorează rapid, în câteva zile după ce le-ați adus acasă de la supermarket. Din acest motiv, cei ce cumpără astfel de fructe ajung să le consume pe toate o dată, de frică că se vor strica.
Dar, potrivit unui cumpărător priceput, există de fapt un truc mic pe care îl poate face oricine face atunci când cumpără fructe de pădure, pentru a vedea dacă aceste sunt proaspete sau deja au început să se strice în ambalajul lor. Numai așa vă veți asigura că ați cumpărat cele mai proaspete afine, căpșuni sau zmeură.
Cumpărătorul priceput, cu a cărui metodă deja lumea a cumpărat numai fructe de pădure proaspete, este una cât se poate de simplă. Tot ce trebuie să faceți atunci când cumpărați acest tip de fructe este să întoarceți ambalajul cu susul în jos.
În cazul în care fructele de pădure se lipesc de cutia de plastic, de ambajaj, înseamnă că deja fructele au început să se strice, astfel că nu este indicat să le mai cumpărați.
Cele mai multe cutii de fructe de pădure vor avea un tampon absorbant în partea de jos, iar dacă fructele se lipesc de el când sunt răsturnate cu susul în jos, se pare că este un semn că boabele au început deja să se descompună, așa că ar trebui să alegeți o altă cutie sau un alt loc de cumpărat.
Nu în ultimul rând, tamponul conține argilă și minerale și este conceput în acest fel pentru a ajuta la reducerea deșeurilor alimentare menajere, deoarece ajută la absorbția etilenei, hormonul de coacere care face ca fructele să se strice.