14 mart. 2024 | 17:32

Trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă. Ce trebuie să faci

Utile
Trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă. Ce trebuie să faci
O curățare corectă a mașinii de spălat vase te  va scuti de mai multe dureri de cap

Când ne gândim la mașina de spălat vase, ne gândim ca la un ajutor important, mai ales dacă nu prea ai timp de stat în bucătărie. Dar, ca orice eleoctrocasnic, și aceasta are nevoie de întreținere. Așa că, îți propunem trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă. Citește mai departe și află ce trebuie să faci.

Ciclurile de curățare regulate și menținerea curățeniei sunt importante

S-ar putea să crezi că mașina de spălat vase se curăță singură în timp ce curăță vasele, dar nu este așa. Unul din sfaturile experților este să nu speli vasele înainte de spălarea mașinii pentru a economisi apă și energie, în timp, bucățele de alimente, grăsime, detergent nedizolvat și minerale din apă se pot acumula pe filtrul și pereții interiori ai mașinii de spălat vase, și chiar pot bloca brațele de pulverizare.

Vezi și: Ce să pui în mașina de spălat vase ca tacâmurile să strălucească. Nu vor mai avea urme deloc

Efectuarea unor cicluri de curățare regulate și menținerea curățeniei mașinii de spălat vase sunt atât de importante. Pe lângă mirosul neplăcut și aspectul inestetic pe care îl lasă în urmă această murdărie, aceasta poate lăsa pete și peliculă pe vesela, vesela și tacâmuri, indiferent cât de atent și corect încarci mașina de spălat vase.

Trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă. Ce trebuie să faci

În plus, acumularea de reziduuri poate deteriora filtrul și pompa mașinii de spălat vase, ducând în cele din urmă la reparații costisitoare.

Aici intervine și ceea ce îți propunem astăzi, anume trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă, așa că, citește mai departe și vezi despre ce este vorba.

Care este trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă

Unul dintre cele mai importante aparate din bucătăria noastră este mașina de spălat vase, fără ea ar trebui să ne întoarcem la curățarea manuală de acum câțiva ani. Pentru a o face să arate ca nouă, îți propunem trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă.

Dacă optezi pentru a alege calea rapidă pentru a combate reziduurile și acumulările, folosește oțet într-o mașină de spălat vase goală.

  • Pentru a curăța cu oțet, pune un castron pentru mașina de spălat vase umplut cu o cană de oțet alb distilat pe suportul de sus și rulați un ciclu pentru vase și tigăi sau un ciclu greu fără detergent sau vase.
  • Pentru a curăța cu oțet și bicarbonat de sodiu pentru o împrospătare suplimentară, după ce ai rulat ciclul cu oțet, presară o ceașcă de bicarbonat de sodiu în partea de jos a mașinii de spălat vase goale și rulează un ciclu scurt sau rapid.

Vezi și: A pus folie de aluminiu în mașina de spălat vase și a descoperit un truc genial. Sigur o să-l încerci și tu

Mașina de spălat vase este locul în care speli vasele, așa că trebuie să fie în stare perfectă pentru a-și îndeplini funcția. În caz contrar, consecințele pot ajunge să fie cu totul altele.

Vei putea crea o rutină de curățare pentru mașina ta știind că obiectivul principal este acela de a obține un aparat care poate ajunge să fie cel mai curat dintre toate.

Trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă. Ce trebuie să faci

Deși cea mai bună variantă este întotdeauna să folosești niște detergenți naturali pe care probabil îi ai prin casă. Făcând asta în mod regulat te va ajuta să obții ceea ce ai nevoie.

Adică, vei avea totul perfect organizat în cel mai bun mod posibil. O opțiune foarte recomandată care va deveni cu siguranță cel mai bun aliat al tău în materie de curățenie în casă. Ia aminte la toate trucurile pe care le ai pregătite pentru a-ți oferi tot ce e mai bun.

Curăță filtrele o dată pe lună la mașina ta de spălat vase

Filtrele sunt elemente care trebuie să fie mereu curate, astfel vei ajunge să obții ceea ce ai nevoie, și anume că-și îndeplinesc funcția și mașina de spălat vase curăță.

Lamele de pulverizare a apei trebuie, de asemenea, să fie curățate, așa că este important să fii foarte atent la acest element, care este un element de bază al mașinii de spălat vase.

Vei putea să pui mâna pe el în cel mai bun mod posibil, foarte atent, așa că, înceercă să îndepărtezi toată murdăria sau calcarul care s-ar fi putut acumula pe acest element.

Dacă vezi că degajă un miros urât, adaugă puțin bicarbonat de sodiu, mai ales dacă vrei ca aceasta să miroasă mai bine atunci când o deschizi. Poți face acest lucru în mod regulat, este un bun aliat împotriva mirosurilor, nu doar de la acest aparat, ci din toate colțurile casei.

Trucul prin care mașina ta de spălat vase va fi mereu ca nouă. Ce trebuie să faci

La mașina ta de spălat vase curăță îmbinările, marginile, ușa și butoanele

Acestea sunt un element care va ajunge să fie cel căruia trebuie să-i acordăm atenție, atâta timp cât îl avem în posesie. Astfel, îl vom putea pune în practică ori de câte ori va fi nevoie.

O bună curățenie ne va scuti de mai multe sperieturi, din moment ce trebuie să începem să ne ocupăm de această parte care poate fi lăsată deoparte de igiena domestică.

Vorbim de acele părți care necesită o atenție deosebită. Ținând cont de faptul că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să elimini partea plină de mizerie, de altfel cea mai delicată a acestui aparat.

Concluzie

O curățare corectă a mașinii de spălat vase te va scuti de mai multe dureri de cap din cauza acestui tip de rutină zilnică. Cu alte cuvinte, este momentul să eviți pe cât posibil resturile de mâncare. Dacă ai pus o oală în ea, este important să o fi curățat cât mai mult pentru ca aceasta să ajungă să dea cel mai bun rezultat posibil.

Parteneri
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
Florin Piersic se află în stare gravă, anunță medicii de la Spitalul Foișor. Actorul are septicemie
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Se poate și mai rău la nivel de vreme. Temperaturile scad în continuare
EVZ.ro
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
Spynews
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Capital.ro
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului. Se citește de Izvorul Tămăduirii și aduce vindecare grabnică celor bolnavi
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
VESTE bună pentru angajați, Vor CREȘTE salariile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Știrile Antena Stars. Viorel Lis se confruntă cu noi probleme de sănătate! Oana Lis este disperată: ”Mi-a părut foarte rău” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro