Trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă. Cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase

de: Ștefan R. Apostol
23 04. 2023

Majoritatea soțiilor gospodine știu cum să facă celebrele chiftele. Dar, niciodată nu strică să mai înveți câte ceva, chiar dacă rețeta ta poate fi cea mai bună. Așa că azi vă prezentăm, dragi gospodine, trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă. Citește mai departe și află cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase.

Chifteluțele de casă pot fi un lucru complicat de făcut!

Când vorbim de acest preparat, de obicei făcut cu un amestec de carne tocată și ceva mirodenii, poate părea simplu de făcut. Dar, niciodată să nu spui niciodată. Oricât de versatilă și dibace ar fi o gospodină în bucătărie, asta nu înseamnă că nu există o minimă șansă să greșească ceva.

Vezi și: Ce să pui în carnea tocată pentru chiftele. Ingredientul secret pe care îl folosesc gospodinele iscusite

Dar, din fericire, există tot felul de trucuri care le pot ajuta în a face preparatul perfect. Dar, nu este doar un simplu caz de amestecare a ingredientelor, de formare a chifteluțelor și apoi de prăjire la perfecțiune, este vorba de o știință alimentară. Așa că vă prezentăm trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă.

Care este trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă

Pentru început, primul pas pe care îl fac gospodinele este să amestece și să combine ingredientele pentru chiftelele folosind degetele. Expertele spun că în acest moment căldura de la mâini va ajuta la eliberarea proteinelor din carne, ceea ce, la rândul său, va ajuta amestecul să se lipească atunci când se gătește.

Vezi și: Chiftele de cartofi, reţeta de post iubită de toţi românii. Nu le prăjeşti în ulei, sunt delicioase

După acest pas important, trecem la trucul pentru chiftele pufoase. Dacă în mod normal chiftelele se prăjesc, cea mai nouă rețetă spune că trucul pentru chiftele pufoase este să le bagi la cuptor, dar pentru asta ai nevoie de un amestec de carne puțin mai grasă, spun expertele. Așadar, când faci amestecul folosește ori carne de porc, ori carnea de vacă, cu ceva grăsime extra.

Cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase

După ce ai făcut tot ceea ce ai citit anterior, pentru ca preparatul tău să aibă gust bun și, în același timp, să nu se prindă pe tava din cuptor, va trebui să ai la îndemână puțin ulei și o pensulă.

Bănuim că deja ți-ai dat seama cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase. Da, ai înțeles bine! Este vorba de ulei pe care va trebui să-l dai pe toate chiftelele deja pregătite pentru a fi băgate la cuptor.

Vezi și: Ingredientul banal care dă un gust senzațional chiftelelor. Numai așa le vei prepara de acum înainte

Nu am uitat să-ți mai spunem că trucul pentru chiftele pufoase necesită și cel puțin 35 de minute la cuptor, pentru ca aceste chifteluțe să aibă o crustă rumenă.

Concluzie delicioasă!

Acum că ai aflat care este trucul pentru chiftele pufoase și cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase, nu mai sta pe gânduri. Apucă-te de treabă și încearcă și tu acest truc. Poftă bună!