Trucul pentru cele mai pufoase șnițele pe care le-ai mâncat vreodată. Ingredientul banal pe care trebuie să îl pui în aluat

de: Bișinicu Andreea
06 03. 2023

Atunci când ai poftă de ceva bun, crocant și delicios, poți opta oricând pentru a prepara șnițele de pui savuroase. Cei mai mari bucătari au dezvăluit care este secretul celui mai fraged aluat. Iată de ce anume trebuie să ții cont pentru a prepara cele mai gustoase șnițele. Care este ingredientul secret.

Ingredientul secret care dă un plus de savoare șnițelelor

Ajungi acasă, obosit, de la serviciu și vrei să mănânci ceva bun și gustos, dar nu vrei să muncești prea mult sau să petreci prea mult timp în bucătărie? Ei bine, gospodinele din România îți recomandă să prepari câteva șnițele de pui sau porc delicioase și crocante.

Care este secretul celor mai gustoase șnițele? Ei bine, potrivit rețetei clasice, trebuie să rostogolești carnea de pui prin făină, ou bătut și pesmet, pentru a forma crusta de șnițele, pe care le vei pune, ulterior, la prăjit în tigaie.

Ei bine, marii chefi bucătari îți dezvăluie un truc genial, prin care poți obține un plus de savoare pentru preparatul tău culinar. Mai exact, tot ce trebuie să faci este să adaugi puțin suc acidulat în compoziția pentru șnițele, iar preparatul va dobândi un gust unic.

Acidul din cola va permite aluatului să devină mai aerat și pufos, iar preparatul tău va căpăta un gust unic. Sigur le vei împărtăși secretul și prietenilor tăi pasionați de arta gastronomiei.

Un alt truc pe care trebuie să-l știi este că uleiul pentru şniţele trebuie să fie bine încins. Dacă pui şniţelele în tigaie şi uleiul e doar călduţ, ele vor absorbi mult ulei.

Citește și Uleiul în care trebuie să prăjeşti cartofii ca să iasă aurii şi pufoşi. Nu vei mai folosi uleiul de floarea soarelui

Adaugă puțină cola în aluat

De asemenea, nu uita să utilizezi ulei curat. Dacă ai prăjit cartofi în ceaun, uleiul acela trebuie aruncat. Oricum, nici un fel de ulei nu trebuie folosit decât de maxim două ori.

Un alt lucru esențial este să feliezi carnea pentru şniţele în bucăţi potrivite, nu prea groase, deoarece acestea nu se vor prăji cum trebuie.

Mai mult de atât, în momentul în care şniţelele s-au prăjit pe o parte, trebuie să le întorci pe partea cealaltă, iar la final bucățile se vor așeza pe prosopele absorbante de bucătărie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

În cazul în care nu vrei să pui cola în aluat, poți adăuga puțină bere. Nu contează dacă e bere blondă, brună ori nefiltrată. Gustul șnițelelor va fi extraordinar.

Citește și Cât ulei trebuie să pui de fapt în tigaie când prăjeşti carnea de pui. Marea greşeală pe care o fac toate gospodinele