Cu toate că, la prima vedere, pare un preparat simplu, ce nu are cum să îi pună în dificultate nici măcar pe cei cu mai puțină experiență în bucătărie, realitatea nu este tocmai așa. Află, din rândurile de mai jos, trucul pentru cel mai pufos piure pe care l-ai mâncat vreodată. Ce trebuie să faci neapărat după ce scurgi apa.
Este probabil cea mai populară garnitură la noi în țară, merge de minune cu diferite tipuri de carne și de sosuri. Ușor de făcut, cu ingrediente puține și ieftine, nu dă emoții la preparare nici măcar persoanelor care nu au prea multă experiență în bucătărie. Cu toate astea, există câteva detalii de care nu mulți țin cont, dar care vor oferi un rezultat ca la carte.
Trucul pentru cel mai pufos piure pe care l-ai mâncat vreodată nu este foarte popular. Rezultatul este, însă, spectaculos.
Ce trebuie să faci? După ce se fierb cartofii, scurge apa din vas și apoi pune-i înapoi pe foc. Nu va fi nevoie să îi lași decât câteva minute, timp în care se vor usca.
Apoi, va trebui să amesteci piureul energic, până când apa se va evapora complet. Este important să pisezi cartofii cât sunt încă fierbinți. Chiar dacă este mult mai ușor, nu folosi niciun aparat electrocasnic pentru această operațiune, pentru că riști să obții un piure cleios, deloc aerat.
Te-ar putea interesa și: Câți bani a plătit o studentă pe o porție de piure cu mușchi de porc. Nu i-a venit să creadă când a văzut
Pentru un plus de aromă, poți adăuga smântână, sare, nucșoară sau unt.
Dacă vrei să încerci această variantă de piure de cartofi, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Te-ar putea interesa și: Nu mai arunca piureul care s-a întărit. Ce fac bucătarii de top cu el. Va ieși un deliciu