Vrei să spui adio minutelor de așteptare în aeroport? Aplicând un truc cât se poate de simplu, ai toate șansele ca bagajul tău să ajungă întotdeauna primul când cobori din avion. Secretul a fost dezvăluit chiar de o însoțitoare de bord.
Fiecare călătorie cu avionul implică un întreg ritual, de la asigurarea faptului că valizele nu cântăresc mai mult decât maximul stabilit, lista de obiecte complet interzise, sosirea la aeroport cu câteva ore înainte de decolare, pentru a avea timp suficient pentru a efectua toți pașii până la îmbarcare, până la minutele pe care le petrecem așteptând să fim reuniți cu bagajele de cală după aterizarea la destinație.
Dacă mai punem la socoteală și o eventuală întârziere a zborului, este de înțeles faptul că, la final, răbdarea pasagerilor scade.
Câteva sfaturi dezvăluite de o însoțitoare de bord fac furori în mediul online în ultima perioadă. Aceasta a explicat ce trebuie să faci astfel încât bagajul tău să ajungă întotdeauna primul când cobori din avion.
Citește și: Wizz Air, mesaj incredibil pentru români. Ce au găsit în bagaje, de acum e complet interzis
În primul rând, nu te grăbi să faci check-in-ul. Dacă vei fi ultimul, valiza ta va ajunge în cală cu ultimul cărucior, ceea ce înseamnă că va fi printre primele care vor fi scoase din aeronavă.
Un alt truc util este eticheta „Fragil”. Puține persoane care călătoresc des cu avionul știu că dacă soliticită o etichetă cu „Fragil” la ghișeul de check-in, bagajul lor ar trebui să fie tratat cu mai multă grijă, deci va fi ultimul pe care angajații aeroportului îl vor pune în cală.
Cu toate că avionul rămâne cel mai sigur mod de călătorie, nu strică să avem câteva informații legate de siguranța pasagerilor în situații de urgență. Profesorul Doug Drury, șeful catedrei de aviație de la Central Queensland University, a declarat că, din punct de vedere al statisticilor, cel mai sigur loc din avion este unul dintre locurile din culoarul din mijloc, din ultimul rând de scaune.
Statistic, cei care au locuri în această zonă a aeronavei au șanse mai mari să supraviețuiască într-o situația de urgență, în condițiile în care accidentele aeriene se produc în momentul decolării sau aterizării, unde zona din faţă este cea mai expusă.
Citește și: Cantitatea maximă de alcool cu care poţi trece vama. Câţi litri ai voie să iei în bagajul de cală în avion