Trucul pentru a păstra fasolea verde fragedă și crocantă toată iarna. Doar cei mai isteți bucătari știu secretul
Fasolea verde este una dintre acele legume care se poate folosi la multe preparate, fie verde, fie dacă este păstrată în condiții optime peste iarnă. Așa că ne-am gândit să-ți prezentăm trucul pentru a păstra fasolea verde fragedă și crocantă toată iarna. Citește mai departe și vezi care este acest truc, știut doar de cei mai isteți bucătari.
Fasolea verde, leguma bună la toate
Congelarea fasolei verzi este rapidă și simplă și este o modalitate excelentă de a o păstra la îndemână oricând ai nevoie de ea. A avea o supraabundență de fasole verde este foarte comună pentru grădinari în timpul verii, dar vestea bună este că le poți congela pentru mai târziu.
Vezi și: De ce să arunci imediat prima apă în care ai fiert fasolea. Greșeala pe care o fac gospodinele
Acestea sunt unele dintre cele mai bune legume care se pot congela, deoarece își păstrează calitatea texturii și gustul bine, cu un efort minim. Există câteva moduri diferite de a congela și de a păstra fasolea verde proaspătă. În cele ce urmează îți prezentăm trucul pentru a păstra fasolea verde fragedă și crocantă toată iarna.
Încearcă trucul pentru a păstra fasolea verde fragedă și crocantă toată iarna
Până la a ajunge să avem fasolea verde congelată, sunt câțiva pași simpli, dar benefici, pentru a congela și depozita corect fasolea verde. Dacă ții cont de iei, vei avea la iarnă parte de o fasole verde fragedă și crocantă, parcă atunci culeasă din grădină.
1. Tăiați fasolea verde proaspătă
Culegeți un buchet mic de fasole verde. Aliniați capetele tulpinii unul lângă altul și tăiați vârfurile cu un cuțit ascuțit. Indiferent dacă congelați fasolea proaspătă sau o păstrați, veți dori să tăiați capetele cozii.
Dacă observați, unele fasole verde au o fibră pe toată lungimea. Asigurați-vă că îndepărtați aceste fibre. Pentru multe rețete de fasole verde, vi se cere să tăiați suplimentar fasolea verde în bucăți de un centimetru sau doi înainte de congelare.
2. Pune la fiert fasolea verde înainte de a o mânca
Albirea fasolei verzi ajută la păstrarea prospețimii lor pentru mai mult timp înainte de a fi congelată sau depozitată în frigider. Pentru a face acest lucru fierbeți cam trei litri de apă pentru fiecare kilogram de fasole verde. În același timp, umpleți un bol cu apă cu gheață.
Adăugați fasolea verde proaspătă în apa clocotită. Fasolea mai mică are nevoie, de obicei, de aproximativ două minute, în timp ce pentru cea mai mare ar putea folosi trei sau patru minute. După ce a fiert, puneți-o în baia de gheață pentru a se răci complet, apoi scurgeți-o.
3. Pregătiți fasolea verde pentru congelare
Împachetați toată fasolea verde opărită într-o pungă termică. În funcție de mărime, puteți folosi o pungă de plastic cu fermoar de un litru.
Asigurați-vă că dați formă fiecărei pungi pentru a compacta fasolea și presați pentru a elimina cât mai mult aer posibil înainte de a depozita în frigider. Congelarea fasolei verzi se face cel mai ușor folosind pungi de plastic cu fermoar pentru congelator pentru a sigila în siguranță și a vă ajuta să păstrați fasolea verde proaspătă.
4. Congelarea fasolei verzi
Pentru a o congela și a păstra cât mai bine, etichetați fiecare pungă cu datele și cantitățile. Așezați pungile cu fasole verde la orizontală în congelator, dar lăsați un spațiu între pungi pentru ca aerul să circule uniform. Când sunt înghețate complet, puteți lua pungile cu fasole verde și să le puneţi mai aproape una de alta în congelator.
Cum se păstrează leguma cel mai bine congelată
Există câteva locuri în care puteți depozita sau congela leguma pentru a o păstra în siguranță. În afară de congelare, puteți păstra păstăile de fasole verde proaspete nespălate în frigider. Recomandarea gospodinelor cu experiență este să puneți fasolea într-un recipient termic.
Cel mai bine este să depozitați fasolea verde proaspătă în frigider, în caz contrar, depozitați-o în congelator dacă doriți ca aceasta să dureze mai mult timp. De asemenea, puteți păstra fasolea verde nespălată și neblanșată în frigider până la aproximativ șapte zile înainte de a fi nevoie să o depozitați în congelator.
Vezi și: Greșeala pe care o fac multe gospodine când fierb fasolea uscată. Așa trebuie să procedezi
Fasolea proaspătă este în sezon din mai până în octombrie și o puteți găsi la piața locală de fermieri. Fie că mâncați fasole verde în sezon sau o serviți pe timp de iarnă, modul în care o depozitați poate influența cât de bună este aceasta.
Depozitați fasolea verde proaspătă în frigider pentru a o consuma proaspăt culeasă. În caz contrar, folosiți trucul pentru a păstra fasolea verde fragedă și crocantă toată iarna.