Trucul pe care trebuie să îl știe toți pescarii. Ce tip de momeală trebuie să folosești ca să prinzi pești mari

de: Cătălina Burghelea
24 07. 2022

Te-ai săturat să prinzi pești mici și mori de ciudă că prietenii tăi pun poze pe rețelele sociale cu trofeele lor? Suntem aici pentru a te ajuta. În acest articol, vom acoperi tehnici testate în timp care te vor ajuta să prinzi crapi mari. Uneori, este doar o chestiune de a-ți schimba ușor tehnica pentru a agăța o pradă mare. Dacă te-ai întrebat cum să prinzi exemplare mai mari, ai ajuns în locul potrivit.

Ghidul oricărui pescar

Toţi pasionații de pescuit visează să aibă capturi mari. Doar că mai mereu prind ciortani (crapi mici, sub 3-4 kilograme). Descoperă câteva trucuri cheie la care apelează profesioniștii atunci când vor să momească doar crapi mari.

Înainte de a ne scufunda în taina pescuitului, merită menționat că o mare parte din ceea ce înseamnă prinderea unui pește mare este purul noroc. Sunt zile în care persoana cu cea mai puțină experiență din barcă agăța un monstru, în timp ce pescarii veterani prind mai nimic, spre deloc. Singurul lucru asupra căruia ai control este să pregătești ustensilele de care ai nevoie.

Ce fel de momeală trebuie să folosești pentru crapi uriași

Folosirea unei momeli mari nu îți asigură succesul pentru capturi mari. Este știut faptul că o bilă de 30 de milimetri este aspirată şi de exemplarele mici, de 3-4 kilograme. Prin urmare, dă-i ciortanului de lucru. În acest sens, „nădeşte serios cu un amestec de seminţe, pelete, solubile şi boiliesuri mici, cu arome şi gust dulce, în zona pe care o consideri cea mai neproductivă. Nu vei strica locul, pentru că vei pescui, de fapt, în cu totul alte zone. În general, peştii mici nu au acces la traseele şi la locurile de hrănire ale crapilor mari, veterani ai bălţii respective. Flămânzi, aceştia se vor deplasa unde găsesc mâncare. Atenţie, distanţa dintre patul de nadă pentru ciortani şi locurile în care pescuieşti trebuie să fie de minimum 50 de metri”, explică preşedintele Asociatiei Pescarilor de Crap din România, Andrei Vlădeanu, în „Aventuri la pescuit”.

Unde găsești pești mai mari

Unul dintre cele mai comune motive pentru care nu prinzi pești mai mari este că nu i-ai găsit! Primul pas pentru crapi de mărimea trofeului este să-ți pui nălucile în fața lor. Deci, unde stau astfel de exemplare? Marginile de plaur şi de stuf, rărişurile de papură sau pragurile sunt locurile preferate ale crapilor mari.

Acum că ai echipamentul potrivit și o locație aleasă, ce năluci ar trebui să folosești? Răspunsul este ​​depinde! Nu toți peștii preferă aceeași nălucă, dar există o regulă generală pe care o poți urma. Dacă ai voie cu momeală vie, folosește-o. Peștii mari răpitori iubesc asta. Este aproape de ceea ce sunt obișnuiți să mănânce. Utilizează râme, viermi etc.