Trucul neștiut cu bicarbonat de sodiu pentru arsurile solare. Este perfect vara, la mare

Trucul neștiut cu bicarbonat de sodiu pentru arsurile solare. Este perfect vara, la mare
Trucul neștiut cu bicarbonat de sodiu pentru arsurile solare. Este perfect vara, la mare

Bicarbonatul de sodiu este extrem de util în diverse întrebuințări, atât casnice, cât și pentru îngrijire personală. Acum, în plin sezon estival, bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi chiar și de arsurile solare, fără a mai fi nevoie să apelezi la loțiuni chimice costisitoare.

Cum te ajută bicarbonatul de sodiu în arsurile solare

Dacă nu știați până acum, bicarbonatul de sodiu este extrem de util pe perioada verii, atunci când expunerea la soare este una îndelungată. Este ideal pentru a reduce durerea provocată de arsurile solare. Deoarece este un produs natural alcalin, bicarbonatul de sodiu este un element perfect pentru a calma arsurile solare, dar și senzația de mâncărime la nivelul pielii. Acesta acționează ca un antiseptic care usucă zonele pe care apar bășicile cauzate de arsuri solare.

Tot ce trebuie să faceți, dacă vă confruntați cu această problemă, este să acoperiți pielea curată folosind o discheta demachiantă, cu o pastă formată din părți egale de apă și bicarbonat de sodiu. Trebuie să lăsați această pastă să acționeze timp de 5-10 minute, să clătiți pielea cu apă rece și să repetați acest proces până când arsura se calmează. De asemenea, puteți încerca să turnați bicarbonat de sodiu în apa din cadă, apoi să vă spălați cu aceasta.

Bicarabonatul de sodiu alungă țânțarii

Bicarbonatul de sodiu, acest ingredient ce nu lipsește din nici o bucătărie, poate fi extrem de eficient chiar și atunci când vreți să scăpați de țânțari. O soluție anti-țânțari eficientă se poate prepara dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de ulei de măsline și 5 linguri de oțet de mere.

Toate aceste trei ingrediente simple se amestecă și se pun într-un recipient pulverizator, pentru a putea fi mai ușor de aplicat pe piele. Această soluție se aplică ori de câte ori este nevoie, atât în casă, cât și afară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI