Remedii naturale pentru transpirația excesivă. Soluția minune cu bicarbonat de sodiu

Remedii naturale pentru transpirația excesivă. Soluția minune cu bicarbonat de sodiu

Transpirația excesivă dă bătăi de cap multor persoane. Hiperdidroza, cum este denumită în termeni medicali, este o problemă jenantă, dar se poate scăpa de ea apelând la câteva remedii naturale.

Remedii naturale pentru transpirație abundentă. Bicarbonatul de sodiu, soluția minune

Transpirația excesivă este o problemă medicală. Hiperhidroza apare din cauza unor tulburări la nivel hormonal.

Hiperhidroza este o boală care ne face să transpirăm abundent, iar în plus transpiraţia emană un miros neplăcut. Chiar dacă persoanele care suferă de această boală fac mai multe duşuri pe zi mirosul nu este îndepărtat. Nu ţine de igienă, ci este o tulburare care trebuie luată în serios“, a spus Andrei Toma, medic dermatolog.

Bicarbonatul de sodiu poate alunga transpirația excesivă
Bicarbonatul de sodiu poate alunga transpirația excesivă

Ai grijă ce mănânci

Transiprația poate fi influențată și de ceea ce mâncăm. „Vara mai ales când şi temperaturile sporesc cantitatea de transpiraţie este bine să fim puţin atenţi la alimentaţie. Persoanele care au această problemă trebuie să reducă grăsimile pe cât posibil, să bea multă apă şi să renunţe la condimente cum ar fi ardeiul iute care ne face să transpirăm şi mai mult.

De asemenea, evitaţi consumul de ceapă sau usturoi deoarece prin transpiraţie mirosul lor iese prin piele şi nu este plăcut. Soia este un aliment care reduce cantitatea de transpiraţie deci ar trebui introdus în alimentaţie. De asemenea, alegeţi haine potrivite. Evitaţi ţesăturile sintetice, hainele închise la culoare care supraîncălzesc organismul. Preferaţi bumbacul şi hainele mai lejere care să nu fie strânse pe corp“, a mai declarat Andrei Toma.

Piatra de alaun alugă transpirația

Un remediu natural împotriva transpirației excesive este piatra de alaun. „Aceasta se găseşte în magazinele naturiste. Arată ca un săpun. Tot ce trebuie să o faceţi este să o umeziţi puţin şi să o aplicaţi apoi înzonele în care transpiraţia este abundentă. Înlătură mirosul neplăcut, dar reduce şi transpiraţia“, a completat Andrei Toma.

Un alt remediu natural poate fi bicarbonatul de sodiu, magneziu şi oţetul de mere. Bicarbonatul de sodiu se diluează în apă, iar cu această soluție se aplică în zonele cele mai expuse. De asemenea, trebuiesc evitate dușurile fierbinți, iar oţetul de mere aplicat pe piele sau băut câteva zile la rând va reduce cantitatea de transpiraţie

Lipsa de magneziu, un alt motiv al transpirației excesive

Hiperhidroza poate apărea şi din cauza lipsei de magneziu, astfel că suplimentele vă pot ajuta. Este recomandat a se consuma alimente bogate în magneziu cum ar fi: spanac, salată, mazăre, banane, ananas, avocado, susan sau migdale.

Ceaiuri antitranspiraţie pot fi o soluție în diminuarea cantității de transpiraţie. „Ceaiul de salvie, de mentă sau muşeţel au tendinţa de a răcori origanismul şi de a scădea cantitatea de transpiraţie. Efectele nu se văd însă imediat, ci după două-trei săptămâni, dacă beţi o cană în fiecare zi. De asemenea dacă mestecaţi frunze de părunjel puteţi scăpa de mirosul neplăcut al transpiraţiei“, mai spune Andrei Toma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI