Temperaturile ridicate din timpul verii sunt o adevărată provocare. Dacă pentru mulți, acestea pot fi motiv de bucurie, pentru alții, acestea nu sunt plăcute, ci din contră. Acestea pot fi mai greu de suportat și de cei care nu au aer confiționat. Însă, în cazul acestor oameni există mai multe solțuții. Află cum poți poate face răcoare în casa cu ajutorul unui simplu ventilator.
Ventilatorul este prietenul de nădejde al oamenilor care nu dispun de aer condiționat. Cu ajutorul acestuia, poți răci temperatura camerei. Există și un truc prin care poți răci mai repede camera. Pentru acest truc vei avea nevoie de: un bol metalic, gheață și sare grunjoasă.
Primul pas constă în umplerea vasului cu sare și gheață. După ce faci acest lucru, poți pune vasul în fața ventilatorului. Acesta este un truc simplu care nu dă greș niciodată. Însă, nu este singurul truc disponibil. Foarte cunoscut este și trucul sticlelor din ventilator.
Foarte puțini știu că-și pot crea propriul aer condiționat. Vei avea nevoie de ventilator și două sticle de plastic. Pentru a face acest lucru este necesar să închizi sticlele cu un capac. Acestea se taie puțin la baza sticlei și se fac câteva găuri prin sticlă.
Strecoară o mică sârmă prin găurile sticlei. Folosește-te de sârmă pentru a lega sticla de aer. Dacă nu ai o sârmuliță te poți folosi și de o agrafă de birou. Ai grijă să poziționezi sticlele în spatele aparatului. După ce sticlele sunt fixate, poți pune gheață în aceastea. Astfel sticlele vor scădea temperatura din jurul ventilatorului, iar aerul rece va fi distribuit în întreaga cameră. Dacă ai nelămuriri, poți viziona clipul de mai jos. Acesta îți va arăta pas cu pas ce trebuie să faci pentru obținerea rezultatului dorit. Cu răbdare și perseveremță puteți realiza cu ușurință aceste sarcini. Mai mult, camera va fi la o temperatură ideală.
Un alt truc prin care puteți menține casa răcoroasă constă și în închiderea jaluzelelor și a ușilor. Astfel, lumina soarelui nu va putea intra în cameră. Cu cât camera e mai întunecată, cu atât aceasta va fi mai răcoroasă. Dacă ținem cont de aceste recomandări, putem să ne bucurăm cum trebuie de vară.
Te-ar putea interesa și: Cum faci ca gheaţa să reziste mai mult la temperaturi ridicate. Ce să pui în apă pentru un efect uluitor