O tigaie nouă în bucătărie e un fel de bijuterie. Curată, strălucitoare și fără urme de rugină sau deteriorări, este perfectă pentru a putea fi folosită la gătit. Înainte de a prepara mâncare în ea însă, trebuie să respectăm câțiva pași esențial pentru a-i asigura o mai lungă durabilitate. Trucul genial prin care tigăile noi nu se vor strica niciodată. Cum trebuie să procedezi.
Tigăile noi, la fel precum alte obiecte pe care le cumpărăm de la supermarket, indiferent de natura lor, nu pot fi puse imediat pe aragaz și folosite în scopurile destinate. Instrumentele de bucătărie trebuie dezinfectate, înainte de utilizare.
Dacă vrei ca vasul de bucătărie să reziste mai mult timp în formă impecabilă, ai ajuns la locul potrivit. În articolul de astăzi îți vom explica cum trebuie să procedezi pentru a-ți păstra tigaia în starea în care ai achiziționat-o. Vom vorbi și despre trucul cu ajutorul căruia îți poți salva orice tigaie.
Pentru o durabilitate mai lungă a tigăii, trebuie să te asiguri că o pregătești pentru scopul destinat în mod corespunzător. Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, spală temeinic tigaia cu apă foarte caldă (dar nu fierbinte) și detergent de vase.
Clătește tigaia și șterge-o cu un prosop curat, după care las-o câteva minute în cuptorul încălzit. Imediat ce tigaia s-a uscat complet, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească. Dacă procedezi astfel, stratul de grăsime excesiv de pe tigaie, rezultat în urma operațiunilor din fabrică, va fi îndepărtat.
Unele voci spun că, în acest punct, poți folosi tigaia nouă la prepararea a diverse mâncăruri sau garnituri. Noi, însă, îți prezentăm un truc pe care, dacă îl vei aplica, vei observa că vasul de bucătărie va deveni mai rezistent. Nu va rugini atât de repede și nici nu se va deteriora după doar câteva utilizări.
Ai nevoie doar de puțin ulei pentru a-ți pregăti tigaia. Toarnă o cantitate mică de ulei de floarea-soarelui în vasul de bucătărie. Distribuite produsul pe toată suprafața acestuia, inclusiv pe margini. Lasă, apoi, tigaia la flacără mică, pe aragaz, până când se încălzește.
După ce ai închis focul, iar tigaia s-a răcit, îndepărtează uleiul din ea cu ajutorul unei hârtii absorbante. Atenție, nu o spăla! În caz contrar, trucul nu va funcționa. Poți folosi tigaia nouă la prepararea mâncărurilor preferate. Fără îndoială, vei observa diferențele. Vasul va rezista surprinzător de bine în timp.