Trucul genial prin care îndulcești ceaiul. Ce poți folosi în loc de zahăr sau miere
După cafea, ceaiul reprezintă una dintre cele mai populare băuturi printre români. Negru, verde, roșu, de fructe, tei, sunătoare sau mușețel, unii beau o cană de ceai atunci când sunt răciți și vor să se pună, cât mai repede, pe picioare, în timp ce alții fac un adevărat cult din servitul acestei licori. Cum poți îndulci ceaiul fără zahăr sau miere.
Cum poți îndulci ceaiul fără miere sau zahăr
Indiferent că faci parte din categoria persoanelor care beau ceai doar atunci când sunt răciți sau îți place, cu adevărat, să te bucuri de o cană de ceai fierbinte, alături de o carte bună și muzică în surdină, gospodinele sunt de părere că licoarea magică poate fi savurată și fără zahăr sau miere.
Ceaiul este un înlocuitor potrivit pentru cafea. Dacă vrei să bei ceai și preferi, dintr-un motiv sau altul, să consumi miere sau zahăr, specialiștii sunt de părere că poți adăuga puțin lapte în ceaiul amar, pentru a-l îndulci.
Britanicii apelează la acest truc de secole, preferatul lor fiind ceaiul negru îndulcit cu o linguriță de lapte. Același obicei îl găsim și la ruși, care obișnuiesc să toarne lapte în ceai, pentru a-i oferi un plus de savoare.
Cum se prepară cel mai bun ceai cu lapte
Locuitorii din Marea Britanie au făcut un adevărat ritual din a servi ceaiul la celebra oră 17.00. De asemenea, tot englezii sunt cei care au dezvăluit cea mai simplă și rapidă rețetă pentru a savura cel mai delicios ceai cu lapte.
Ai nevoie doar de trei ingrediente banale: lapte, ceai și apă. Pentru început, trebuie să puneți la fiert 200 ml de apă. După ce apa fierbe, se adaugă un pliculeț sau o linguriță de ceai, care se lasă la infuzat preț de 2 minute.
După ce timpul s-a scurs, secretul este să turnați 10 ml de lapte, după care trebuie să mai lăsați ceaiul pe foc pentru încă 5 sau 6 minute. Ia ceaiul de pe aragaz și lasă-l 2 minute să se mai răcească, pentru a fi gata de servit.
Cel mai important pas este să nu uitați să turnați laptele fierbinte în ceai. Explicația este destul de simplă. Dacă este diferență mare între temperatura ceaiului și cea a laptelui, acesta din urmă se va brânzi și nu se va dizolva omogen în cana cu ceai.