01 mai 2022 | 17:21

Trucul genial prin care elimini mirosul din încălțămintea sport. O să procedezi mereu așa

Diverse
Trucul genial prin care elimini mirosul din încălțămintea sport. O să procedezi mereu așa
Cum sa scapi de mirosul urat din adidasi

Puțini știu că există un truc genial prin care elimini mirosul din încălțămintea sport. Mirosul încălțămintei dă bătăi de cap multora dintre români. Purtarea repetată a adidașilor fără o îngrijire adecvată duce inevitabil la un miros urât. Ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă, vezi în rândurile de mai jos.

Cum faci să dispară mirosul urât din pantofii sport. Există un truc genial

Cei care au probleme cu mirosul încălțămintei sport trebuie să știe că talpa interioară și spray-urile antibacteriene pot reprezenta soluțiile pentru prevenirea formării de mirosuri neplăcute.

În plus, puteți ajuta la tratarea interiorului pantofilor de alergare cu un antiseptic cumpărat de la o farmacie. Pentru cazurile în care mirosul urât este deja prezent, însă nu prea rău, o aerisire normală în aer liber sau un tratament cu aburi poate fi de ajutor. De asemenea, în timpul iernii, pantofii de sport pot fi expuși la frig.

Ce încălțăminte rezistă la temperaturi mici

Trebuie știut că numai textilele și pielea naturală vor supraviețui la temperaturi ridicate și scăzute. Încălțămintea confecționată din piele de căprioară, piele artificială sau piele se poate deteriora.

Cei care nu reușesc să scape de mirosul neplăcut din adidași mai au și alte soluții la îndemână pe care să le încerce. Pot apela la săculeții de sare și ierburi aromatice, bilele de celuloză parfumată, frunzele de laur, pungile de ceai, cărbunele activ zdrobit, rumegușul, talcul, amidonul. Toatea acestea vă vor ajuta să scăpați de un miros neplăcut ușor al pantofilor sport.

Spălarea încălțămintei, o altă soluție

Cei care au deja un miros puternic urât nu mai pot apela decât la spălarea încălțămintei. La curățarea adidașilor poți folosi dresurile de pânză îmbibate cu o soluție de pudră sau săpun. Pantofii din piele de căprioară sau lăcuiți trebuie tratați cu spumă și cu săpun la interior.

De asemenea, adidașii din pânză și piele pot fi spălați la mașina de spălat, la un ciclu de spălare delicat. Încălțămintea se pune la spălat într-o pungă de plasă sau într-o față de pernă.

Cafeaua elimină mirosul urât din adidași

Cafeaua este un alt remediu casnic eficient pentru eliminarea mirosului urât din încălțăminte. Aroma cafelei și capacitatea ei de absorbție poate rezolva cu succes problema mirosului urât din pantofi. Câteva boabe de cafea se vor pune într-un săculeț în dulapul cu pantofi, iar mirosul urât va dispărea ca prin minune.

Uleiurile esențiale elimină mirosul urât din încălțăminte

Nu în ultimul rând, mirosul urât din adidași poate dispărea cu ajutorul uleiurilor esențiale. Uleiurile esențiale concentrează arome intense și de lungă durată, făcându-le soluția perfectă pentru a evita mirosurile neplăcute din încălțăminte.

Se iau 2-3 bile de vată și se pune pe ele câteva picături din uleiul esențial preferat. Acestea se pun în interiorul dulapului de pantofi și se lasă parfumul delicat să își facă efectul. Se poate folosi ulei de levănțică, violetă, iasomie, citronella, eucalipt…etc.