Trucul genial pentru mașina de spălat. Uită de bicarbonat de sodiu și oțet, așa va trăi mai mult

de: Stan Nicu
10 06. 2022

S-a descoperit care este trucul genial pentru mașina de spălat. Cei care foloseau până acum bicarbonat de sodiu și oțet trebuie să uite de acest truc, pentru că a apărut altul care face ca electocasnicul să aibă o viață mai lungă de funcționare. Așadar, ce trebuie să faci, vezi în rândurile de mai jos.

Cu ce se curăță, de fapt, mașina de spălat. S-a descoperit că oțetul poate face rău electrocasnicului tău

S-a descoperit că bicarbonatul de sodiu este inutil, când vine vorba de  întreținerea mașinii de spălat, iar oțetul, folosit o perioadă mai lungă, ar putea coroda unele dintre piesele aparatului electrocasnic.

Așadar, ar trebui să uitați de oțet și bicarbonat, atunci când vreți să curățați mașina de spălat rufe cu ajutorul lor. Acum, puteți să apelați la un remediu natural mai puțin știut.

Acidul citric îngrijește mașina de spălat așa cum trebuie

Acest remediu natural este acidul citric, care este prezent în toate fructele citrice și disponibil sub formă de pulbere sau granule, în comerț. Acidul citric este recomandat pentru întreținerea mai multor aparate electrocansice dintr-o locuință. Astfel, este foarte bun pentru curățarea mașinilor de spălat rufe, a mașinilor de de spălat vase, dar și a aparatelor de cafea.

Astfel, acidul citric se folosește la fel cum foloseați oțetul când curățați mașina de spălat. Se deschide compartimentul pentru detergent și se toarnă în el o soluție formată din acid citric și apă. Se închide compartimentul și se pornește mașina fără haine în ea, respectiv fără a apela la detergent și balsam.

Mașina de spălat se curăță în fiecare lună cu acid citric

Această procedură trebuie făcută în fiecare lună, dacă aveți apă dură la robinet. De asemenea, dacă nu veți mai folosi oțet și bicarbonat de sodiu, ci acid citric, mașina dumneavoastră de spălat va avea o viață mai lungă și va spala și mai bine tot ce se pune în ea.

Soluții eficiente de curățarea a covorului

Pe de altă parte, curățenia locuinței înseamnă nu doar ștergerea prafului și spălarea rufelor, ci și curățarea covoarelor. Dacă nu vrem să le ducem la o firmă autorizată și specializată în spălarea acestora, putem să curățăm covoarele foarte bine și acasă, folosind ingrediente naturale.

Covoarele sunt confecționate din diverse materiale, sintetice sau de lână, care nu pot fi toate tratate la fel. Cu un detergent chimic putem face rău covoarelor, de aceea este nevoie de multă atenție.

Oțetul și bicarbonatul curăță covorul eficient

Aici sunt indicate bicarbonatul de sodiu și oțetul. Cele două ingrediente pot fi folosite pentru a curăța, rapid și simplu, covoarele.  Prima metodă constă în împrăștierea bicarbonatului pe suprafața covorului și frecarea lui ușoară pentru o distribuire cât mai mare a pudrei albe. Se lasă câteva ore, după care aceasta este îndepărtată cu aspiratorul.

A doua metodă de curățarea a covoarelor este cu o combinație dintre două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat. Soluția obținută se pune într-un recipient cu pulverizator și se pulverizează pe covor. Se lasă câteva ore ca soluția să acționeze, după care covorul se usucă, însă fără a fi expus la soare.