Trucul genial pentru ‘laleaua’ perfectă în interiorul checului. Ăsta e marele secret VIDEO
Cum poți să ai pe masa de sărbători un chec extrem de frumos? Aspectul în special al desertului contează extrem de mult. Cum poți să ai o formă din cacao spectaculoasă fără să te chinui prea tare? Există un truc util pe care trebuie să îl știe toate gospodinele.
Truc pentru un chec de excepție: cum să-ți iasă perfect forma de ‘lalea’ din interior?
Checul este unul din cele mai simple preparate de la desert. Cu toții știm că o masă perfectă se încheie cu ceva dulce magnific. Invitații pleacă acasă cu ultima amintire de la masă – desertul. Dacă acesta nu a fost bun, e clar că toată ziua a fost compromisă.
Dacă nu te pricepi extraordinar la dulciuri sau nu ai timp să stai prea mult în bucătărie, un chec este mai mult decât potrivit de făcut în special pentru sărbători. Poate preferi să îți întâmpini oaspeții cu o cafea și o felie de prăjitură și la final să îi servești cu un tort comandat.
Indiferent de cum și când ai alege să-i faci intrarea, el este categoric un dulce care nu trebuie să lipsească pentru că aduce aminte tuturor de copilărie. Diferențele dintre un chec și un pandișpan nu sunt foarte multe, iar lucrul care îl scoate din urmbă este aluatul separat de cacao.
Mod de preparare
După ce aluatul este pregătit în întregime, colorează jumătate din el cu cacao. Pune cele două părți în boluri separate. Adaugă partea albă peste partea neagră și amestecă ușor compozițiile, de la mijloc în sus, cu o lingură fină și lungă.
Nu trebuie să le omogenizezi, ci să le separi puțin una de cealaltă tocmai la mijlocul prăjiturii. Lasă totul la cuptor preț de 40-45 de minute la 180 de grade Celsius. Dacă ai un cuptor static, prelungește timpul de coacere cu aproximativ 5-10 minute.
Este indicat să îl lași să se răcească în întregime, ulterior să îl pudrezi cu zahăr și să îl tai în felii pentru ca toată lumea să poată să se servească în voie din el. Poți să îl consumi alături de câteva fructe proaspete pe care să le pui într-un bol separat pe masă sau să îl oferi oaspeților alături de o cană de cafea sau ciocolată caldă. În sezonul rece este perfect!
- Ingrediente (pentru o formă de 28×10 cm)
– 4 ouă
– 220 grame zahăr pudră
– 100 grame ulei de floarea soarelui
– 100 grame apă
– 300 grame făină
– 50 grame amidon de cartofi
– 16 grame praf de copt
– 20 grame cacao amară