Trucul genial pentru curățarea fierului de călcat. Durează doar 3 minute, secretul știut de puține gospodine

Trucul genial pentru curățarea fierului de călcat. Durează doar 3 minute, secretul știut de puține gospodine
Cum să cureți fierul de călcat cu paracetamol

De multe ori nu ne dăm seama că fierul de călcat trebuie și el curățat, după o utilizare îndelungată. Deși pare ciudat, dar există modalități simple de a face acest lucru și nu durează foarte mult. Trucurile, testate de gospodine, pot da rezultate uimitoare, unele dintre ele folosind banalul paracetamol.

Cum să cureți fierul de călcat cu paracetamol

Fierul de călcat este o ustensilă des folosită de gospodine, când vine vorba de hainele din dulapuri. Dar, ca orice obiect și fierul de călcat se uzează în timp, și chiar se poate murdări. Există câteva trucuri ingenioase care ajută la curțăarea acestuia, dar cea mai inedită dintre ele este cea în care gospodinele folosesc banalul paracetamol.

Trucul le ajută pe gospodine să curețe în mod inedit fierul, care poate fi și ruginit, folosind un pachet de paracetamol care costă câțiva lei. Un pachet de supozitoare de paracetamol costă, de obicei, cam 8 lei. Deci, cu alte cuvinte, la costuri mici vă puteți curăța fierul de așa natură, încât poate fi ca nou. Pentru a economisi bani, folosiți cel puțin două supozitoare de paracetamol și veți avea parte de surprize.

Pentru a curăța fierul de călcat cu paracetamol, faceți următorii pași:

  • Încălziți fieru  astfel încât să fie fierbinte,
  • Luați un paracetamol cu penseta și frecați-l pe părțile ruginite,
  • După ce ați terminat, folosiți o cârpă pentru a șterge fierul de călcat.

 

Alte trucuri ingenioase de curățat

Alte trucuri care vă pot ajuta să vă curățați fierul implică banala sare. Acest truc este posibil doar cu puțină sare și masa de călcat. Presărați sarea peste prosopul de hârtie și încingeți fierul de călcat foarte bine.

Odată ce este încins, tot ce trebuie să faceți este să-l puneți peste sare așa cum ați face cu hainele, mișcându-l în câteva direcții până când murdăria dispare. Acumularea de mizerie se va transfera pe sare și va lăsa în urmă un loc ușor decolorat pe talpă, dar riscul de a-ți păta sau deteriora hainele va dispărea.

În funcție de severitatea reziduurilor, puteți schimba prosopul de hârtie cu ceva mai greu, cum ar fi ziarul, hârtia pergament sau chiar folia de aluminiu. Nu este prima dată când acest gen de trucuri ajută, într-un fel sau altul, la curățarea fierului de călcat.

Important este să știm ce avem de făcut, iar lucrurile vor deveni foarte simple. Așa că, nu aveți altceva de făcut, decât să dați fuga la farmacie să cumpărați niște paracetamol, sau dacă nu aveți, să vă folosiți de sare.