30 mart. 2022 | 13:35

Trucul genial care te ajută să alegi doar legumele proaspete de la piață sau supermarket. Îl folosești și tu?

Utile
Trucul genial care te ajută să alegi doar legumele proaspete de la piață sau supermarket. Îl folosești și tu?
Truc pentru legume și fructe: cum să le alegi pe cele mai proaspete?

Cum să alegi cele mai proaspete legume de pe tarabele din piață sau din supermarket? Toți oamenii care adoră să își facă singuri cumpărăturile trebuie să știe acest truc. Alegerea alimentelor potrivite și de calitate este o provocare pentru orice gospodină. Cum poți face acest lucru și să pui pe masă celor dragi cele mai bune produse? Este foarte simplu să le alegi! Trebuie să înveți asta!

Truc pentru gospodine: cum să alegi legumele proaspete din supermarket-uri?

Alegerea alimentelor potrivite și de calitate a devenit o provocare pentru orice gospodină. Majoritatea oamenilor se străduiesc în aceste vremuri să aducă pe masă celor dragi cele mai bune, delicioase și proaspete produse.

Pentru asta e nevoie de atenție, mai ales când vine vorba despre legume și fructe de la piață sau din supermarket-uri. Multe dintre ele sunt ținute la temperaturi scăzute pentru a se păstra cât mai mult timp, doar că după ce ajungi acasă cu ele îți dai seama că încep rapid să se strice.

De exemplu, dacă vrei să te bucuri de cartofi de calitate, trebuie să ai grijă să fie foarte fermi la atingere, să nu aibă pete negre și să fie copți. Nu sunt recomandați cartofii verzi, cei moi la atingere sau care au un aspect și o textură îndoielnică.

Desigur că trebuie să eviți și cartofii deja înmuguriți. Ei nu sunt buni pentru consum în mod normal pentru că în timpul procesului devin toxici.

De asemenea, morcovii trebuie să fie și ei tari la atingere, să aibă o culoare intensă și să nu aibă multe pete. Tulpina și frunzele trebuie să fie cât mai verzi, iar dacă frunzele sunt lăsate sau apar zone putrezite, e clar că le-a cam trecut vremea și nu au ce căuta în rețetele tale.

Cum alegi roșiile și păstârnacul?

Sfatul pentru păstârnac este să alegi rădăcinile de dimensiuni mici sau medii. El trebuie să fie ferm și să aibă un aspect proaspăt. Dacă ai în plan să cumperi vinete, ai grijă să nu aibă pete maronii.

Dovleceii sunt legumele vedetă din această perioadă, iar cei mai buni pentru mâncarea ta trebuie să fie fermi, cu o culoare uniformă și o coajă lucioasă. Fii atent când alegi roșiile pentru că nu ți le dorești deloc moi în salată.

Coaja lor trebuie să fie fermă și intactă, dar mai ales intens colorată. Dacă vrei să știi că sunt gustoase și aromate, trebuie să le miroși ! Frunzele lor trebuie să emane o mireasmă proaspătă, puternică și bogată.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro