Cum să alegi cele mai proaspete legume de pe tarabele din piață sau din supermarket? Toți oamenii care adoră să își facă singuri cumpărăturile trebuie să știe acest truc. Alegerea alimentelor potrivite și de calitate este o provocare pentru orice gospodină. Cum poți face acest lucru și să pui pe masă celor dragi cele mai bune produse? Este foarte simplu să le alegi! Trebuie să înveți asta!
Alegerea alimentelor potrivite și de calitate a devenit o provocare pentru orice gospodină. Majoritatea oamenilor se străduiesc în aceste vremuri să aducă pe masă celor dragi cele mai bune, delicioase și proaspete produse.
Pentru asta e nevoie de atenție, mai ales când vine vorba despre legume și fructe de la piață sau din supermarket-uri. Multe dintre ele sunt ținute la temperaturi scăzute pentru a se păstra cât mai mult timp, doar că după ce ajungi acasă cu ele îți dai seama că încep rapid să se strice.
De exemplu, dacă vrei să te bucuri de cartofi de calitate, trebuie să ai grijă să fie foarte fermi la atingere, să nu aibă pete negre și să fie copți. Nu sunt recomandați cartofii verzi, cei moi la atingere sau care au un aspect și o textură îndoielnică.
Desigur că trebuie să eviți și cartofii deja înmuguriți. Ei nu sunt buni pentru consum în mod normal pentru că în timpul procesului devin toxici.
De asemenea, morcovii trebuie să fie și ei tari la atingere, să aibă o culoare intensă și să nu aibă multe pete. Tulpina și frunzele trebuie să fie cât mai verzi, iar dacă frunzele sunt lăsate sau apar zone putrezite, e clar că le-a cam trecut vremea și nu au ce căuta în rețetele tale.
Sfatul pentru păstârnac este să alegi rădăcinile de dimensiuni mici sau medii. El trebuie să fie ferm și să aibă un aspect proaspăt. Dacă ai în plan să cumperi vinete, ai grijă să nu aibă pete maronii.
Dovleceii sunt legumele vedetă din această perioadă, iar cei mai buni pentru mâncarea ta trebuie să fie fermi, cu o culoare uniformă și o coajă lucioasă. Fii atent când alegi roșiile pentru că nu ți le dorești deloc moi în salată.
Coaja lor trebuie să fie fermă și intactă, dar mai ales intens colorată. Dacă vrei să știi că sunt gustoase și aromate, trebuie să le miroși ! Frunzele lor trebuie să emane o mireasmă proaspătă, puternică și bogată.