14 dec. 2022 | 17:04

Trucul de 3 minute care îți prelungește viața. Trebuie să îl faci zilnic

Diverse
Trucul de 3 minute care îți prelungește viața. Trebuie să îl faci zilnic
Trucul de 3 minute care îți prelungește viața

Poți dedica trei minute zilnic unui truc care îți prelungește viața? Nu vorbim despre vreun leac băbesc, ci despre concluzia unui studiu realizat de cercetători din Marea Britanie pe durata a câțiva ani. Potrivit oamenilor de știință, acest obicei pe care ar trebui să îl incluzi în rutina de zi cu zi poate duce la o reducere cu 40% a riscului de deces prematur la adulți.

Un truc ce îți ia doar trei minute poate prelungi viața

Un studiu realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie a avut concluzii surprinzătoare. Utilizând datele înregistrate de dispozitivele portabile, oamenii de știință au analizat activitatea fizică viguroasă intermitentă în stilul de viață (VILPA), comparându-le cu cele legate de mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare (CVD) și de cancer din cadrul UK Biobank la 25.241 de persoane care nu făceau exerciții fizice (vârsta medie 61,8 ani, 14.178 de femei/11.063 de bărbați).

Perioada medie de analiză a fost de 6,9 ani, interval în care au avut loc 852 de decese. Comparând cele două grupuri, s-a observat că participanții la studiu care au făcut zilnic exerciții fizice în trei reprize – fiecare durând în jur de un minut sau două –  au prezentat o reducere de 38-40% a riscului de mortalitate din toate cauzele și de cancer și o reducere de 48-49% a riscului de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare față de cei care nu au practicat VILPA.

Concluziile studiului

„Aceste rezultate indică faptul că cantități mici de activitate fizică viguroasă fără exerciții fizice sunt asociate cu o mortalitate substanțial mai mică. VILPA la persoanele care nu fac exerciții fizice pare să provoace efecte similare cu VILPA la persoanele care fac exerciții fizice, sugerând că VILPA poate fi o țintă potrivită pentru activitatea fizică, în special la persoanele care nu pot sau nu doresc să facă exerciții fizice”, se arată în studiu.

Nu este primul studiu ce demonstrează rolul important pe care îl joacă exercițiile fizice regulate în prelungirea vieții, chiar dacă sunt făcute în reprize de doar câteva minute.

Dacă nu vrei sau nu ai timp să ajungi la sala de sport, Dr. Santosh Pandey, acupuncturist și naturopat la Rejua Energy Centre, Mumbai, are câteva sfaturi: renunță la lift și urcă pe scări, ieși la plimbări, ocupă-te de grădinărit, joacă-te cu copiii sau cu animalele de companie.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro