Trucul care ține țânțarii departe de grădina ta. E fără pic de toxine!
Gospodarii și gospodinele caută din ce în ce mai mult trucuri care să îi ajute în activitățile din casă și din curte. Sezonul cald este deja prezent, iar temperaturile mari bat la ușă, așa că cei mai mulți se gândesc la problemele care vor apărea după creșterea gradelor din termometre. Țânțarii nu sunt deloc potriviți peisajului în cazul în care oamenii vor să ia masa de prânz în curtea din spate sau să facă un picnic alături de prieteni. Cum poți să îi elimini rapid și fără toxine?
Truc util pentru casă: cum să scapi de țânțari fără pic de toxine?
Oamenii caută în aceste vremuri soluții simple care să îi ajute în activitățile de zi cu zi. Gospodarii și gospodinele își doresc în timpul acesta să facă economie, dar și să nu mai apeleze la produsele care nu sunt ecologice și nu ajută deloc mediul înconjurător.
Desigur că o problemă pe care o întâmpină majoritatea persoanelor care stau la curte este în privința țânțarilor care dau târcoale tuturor. Temperaturile calde încep să vină ușor, iar cei mai mulți abia așteptau să bea o cafea în curtea din spate, să servească masa de prânz alături de familie sau să facă un grătar de toată frumusețea alături de rude și prieteni.
Din păcate, tocmai aceste insecte nu își au locul aici în momentele de relaxare. Ei pot fi alungați rapid dacă vine vorba despre camerele închise, dar nu și în spațiile din afara casei. Nu trebuie să te temi pentru că există o variantă rapidă, sigură și ieftină pentru a-i ține departe de cei dragi în zilele libere când vrei doar să te bucuri de aerul curat, bătaia vântului și razele soarelui.
Sfaturile specialiștilor
În loc să te bazezi pe un spray chimic ce poate face rău mediului și copiilor sau animalelor de companie din locuință, poți include în grădina ta plante care nu sunt adorate deloc de țânțari. Poate puțini știu, dar ei au un simț al mirosului foarte puternic pentru că tocmai își aleg ținta în funcție de acest detaliu.
Asta este și în dezavantajul lor uneori pentru că sunt în același timp și foarte sensibili la alte miresme din jur. Pentru a avea rezultatul dorit, alege măcar o plantă din gama largă adusă în prim-plan de experți. Poți să te folosești de: lavandă, gălbenele, mentă, mușcate parfumate, balsam de albine, pufuleți (mov), allium, lemongrass, rozmarin, busuioc sau salvie.