Odată ce vara se va instala, iar temperaturile din atmosferă vor crește considerabil, vor apărea tot mai multe insecte care ne vor da bătăi de cap. De exemplu, cum scăpăm de țânțari? Ei bine, nu te gândi la soluții din comerț, pline de chimicale. Ține aceste plante în casă și vei scăpa de griji.
Pișcăturile de țânțar sunt extrem de neplăcute, motiv pentru care trebuie să ne luăm toate măsurile de precauție posibile, pentru ca serile noastre în aer liber cu cei dragi sau plimbările în grădină sau curte să fie lipsite de mușcături și bâzâituri enervante.
Scapă de soluțiile puternice din comerț, care conțin multe substanțe chimicale. Gospodinele au descoperit un truc genial, pentru a ține deoparte muștele și țânțarii, în sezonul cald.
Trebuie să ai câteva plante în casa ta, care să te ajute să alungi dăunătorii. Pe lângă faptul că vor înfrumuseța încăperea, aceste flori țin la distanță țânțarii. Despre ce plante este vorba?
Una dintre cele mai populare și cunoscute flori din lume, lavanda este printre preferatele românilor. Are un colorit superb și un parfum îmbietor, care te ajută să elimini muștele sau țânțarii din apropiere, insectele fiind intoxicate cu parfumul puternic al florii.
Potrivit celor de la stiridinlume, lavanda ține țânțarii la distanţă, datorită compusului linalool, pe care îl conține. Acestavacţionează ca un insecticid. Tot ce trebuie să faci este să pui o mână de lavandă într-o sticlă umplută cu apă și să pulverizezi soluția pe piele și mobilier.
Atunci când vezi multe crizanteme într-o vază, pe masa din sufrageria prietenilor tăi, află că acestea te ajută să elimini țânțarii din apropiere.
Pe lângă faptul că arată frumos și miros senzațional, crizantemele produc o substanță numită piretrină, menită să alunge insectele.
Poţi planta aceste flori în grădină sau în ghiveci la apartament sau poţi rupe flori de crizantemă, pe care ulterior să le fierbi. Soluția rezultată se pulverizează pe haine.
Nu, nu e vorba de nicio greșeală. Gălbenele nu se folosesc doar pentru a face un ceai gustos și hrănitor. Aceste plante țin la distanță dăunătorii și te feresc de pișcăturile de țânțari.
Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de flori de gălbenele cu o cană de apă. Soluția rezultată se păstrează preț de două zile într-un loc întunecat și răcoros, agitându-l din când în când.
După acest timp, amestecul se strecoară și se pune într-un pulverizator. Utilizează acest mic truc ori de câte ori auzi bâzâitul enervant al țânțarilor în apropiere.