Trucul care te scapă de călcatul hainelor. Ce trebuie să faci e super simplu

Trucul care te scapă de călcatul hainelor. Ce trebuie să faci e super simplu
Cum să calci hainele mult mai ușor

Călcatul poate fi o povară pentru majoritatea gospodinelor. Poate că unora le face plăcere să calce, însă noi vom prezenta un mic truc pentru cele care urăsc să calce haine. Nu este ușor să stai în picioare să calci zeci de haine, dar acest mic truc îți va ușura munca.

Cum să scapi de călcatul hainelor

Există un mic truc care te va scăpa de călcatul hainelor, sau cel puțin îți va ușura munca semnificativ. Este foarte important modul în care le întindeți. De regulă, hainele trebuie scoase din mașină imediat după ce ciclul de spălare a ajuns la final.

De asemenea, înainte de a le întinde, scuturați-le foarte bine. După, prindeți hainele cu cleștișori din locuri cât mai ascunse, precum axilă sau alte cusături, astfel încât să evitați posibile urme lăsate de aceștia.

Un alt lucru foarte important de care ar trebui să țineți cont este să le întindeți mereu cu capul în joc, fără cute. Cu cât hainele sunt întinse mai drept, cu atât șansele de a avea nevoie de fierul de călcat sunt mai mici. Dacă aveți destul spațiu, puneți-le la uscat pe umerașe.

Sfaturi pentru a călca hainele mai ușor

Hainele din țesături sintetice sau în amestec cu bumbac se șifonează foarte greu, așa că dacă nu sunteți fanii călcatului hainelor, reînnoiți-vă garderoba cu astel de haine.

De asemenea, de luat în considerare este faptul că țesăturile precum bumbacul, inul sau mătasea se șifonează mult mai ușor, așa că ar fi bine să le evitați în astfel de cazuri.

Un alt mic sfat ar fi să vă păstrați hainele frumos aranjate în dulap. Majoritatea hainelor se șifonează atunci când sunt îndesate în dulapuri prea pline sau sertare. Dacă hainele sunt așezate în dulap, va fi mult mai ușor să le călcați.

Totodată, încercați să evitați pe cât posibil supraîncărcarea mașinii de spălat și a uscătorului. Acest lucru va pune presiune foarte mare asupra hainelor, iar cutele vor fi foarte greu de îndepărtat.

După uscare, aranjați hainele frumos în dulap sau puneți-le direct pe umeraș. Acest lucru le va împiedica să se șifoneze, în loc să stea înghesuite în coș sau în alte locuri din casă.