20 iul. 2022 | 14:13

Trucul care te ajută să economisești bani. Nu vei duce lipsă de nimic și vei avea mereu bani în buzunar

Utile
Trucul care te ajută să economisești bani. Nu vei duce lipsă de nimic și vei avea mereu bani în buzunar
Mulți oameni se gândesc cum să economisească mai mult!

Trucul care te ajută să economisești bani! Când vine vorba de bani, este greu să câștigi. Dar, pe de altă parte, se duc repede dacă nu sunt controlate cheltuielile. Mulți oameni se gândesc cum să economisească mai mult. Alții chiar încep diverse strategii, dar nu ajung niciodată să le fructifice. Poate din cauza lipsei de perseverență sau a tendinței creierului nostru de a prioritiza recompensele pe termen scurt, cine știe? Cheia pentru a economisi și a avea grijă de sănătatea ta financiară este să dobândești mici obiceiuri zilnice care pot avea un impact mare asupra buzunarului tău. Dacă ești interesat de aceste aspecte, îți propunem trucul care te ajută să economisești bani. În acest fel, nu vei duce lipsă de nimic și vei avea mereu bani în buzunar.

Banii se duc și vin! Trucul care te ajută să economisești bani

Că vrem sau nu vrem să recunoaștem, banii sunt cei care învârt lumea. Dacă am trăi într-o societate idilică, banii nu ar avea nicio însemnătate. Dar, din păcate, societatea modernă, în care trăim, se bazează pe acest instrument.

Nu contează dacă doriți să economisiți pentru o achiziție viitoare importantă, pentru a crea o rezervă pentru evenimente neprevăzute sau chiar pentru a începe să investiți.

Stabilirea unei baze solide pentru bunăstarea financiară va fi o călătorie în mai mulți pași. Făcută corect, va duce la o călătorie cu destinul spre fericire.

Economisirea nu este ușoară. Adevărul este că toate cheltuielile fixe, cheltuielile neprevăzute, coșul de cumpărături sau aprovizionarea cu energie înseamnă că veniturile se reduc și libertatea financiară se pierde.

Selectarea unei metode de economisire, cum ar fi regula 50-30-20 sau metoda plicului, este un prim pas pe acest drum.

Există câteva mecanisme sau obiceiuri care vor face ca economisirea să nu mai fie bătaia de cap a mai multora și chiar câteva trucuri pentru a evita risipa de bani. Cu alte cuvinte, vorbim de trucul care te ajută să economisești bani. În acest fel, nu vei duce lipsă de nimic și vei avea mereu bani în buzunar:

1. Deschide un cont de economii

Deschiderea unui alt cont decât cel curent le oferă utilizatorilor posibilitatea de a economisi. Punerea deoparte a unei anumite sume pe lună, imediat ce primești salariul, poate face această sarcină mult mai ușoară.

În plus, majoritatea băncilor oferă diferite produse de economisire care fac ca banii depuși să crească, astfel încât nu doar economisiți, ci și câștigați bani.

Avantajele nu se termină aici. Faptul că aveți o anumită sumă de bani într-un cont vă poate ajuta atunci când aveți o cheltuială neprevăzută, deoarece, fiind lichidă, poate fi mobilizată și folosită atunci când este nevoie.

Este și cazul băncilor, care oferă acest tip de produs, dar și alte produse de investiții. În prezent, băncile din România oferă mai multe pachete de acest fel.

2. Stabilește bugete lunare sau săptămânale și obiective de economisire

Conturile de economii sunt un bun instrument de economisire, dar nu sunt de mare folos dacă nu ești constant în contribuțiile pe care le faci.

Prin urmare, definirea unor bugete lunare sau săptămânale și stabilirea unor obiective de atins este unul dintre cele mai bune obiceiuri de economisire.

3. Fă economii săptămânale

Uneori se cheltuie prea mult în weekend și, prin urmare, bugetul nu este respectat. Atunci când se întâmplă acest lucru, trebuie să-ți clarifici obiectivele de economisire și să înțelegi că, dacă dorești să ai o sumă fixă economisită pe lună, trebuie să compensezi.

Astfel, efectuarea unor economii săptămânale, în care eviți să ieși atât de mult în oraș sau să cumperi lucruri inutile, poți economisi câțiva euro în plus.

4. Compară prețurile, poate fi trucul care te ajută să economisești bani

Nu este vorba de a verifica dacă până și hârtia igienică este mai ieftină într-un supermarket decât în altul, ci de a compara de unde poți obține, per ansamblu, cea mai ieftină achiziție de alimente.

În prezent, aproape toate supermarketurile au un magazin online și, cu excepția produselor în funcție de greutate, prețurile acestora sunt identice cu cele întâlnite în unitatea fizică.

Efectuarea unei achiziții „de probă”, cu produsele pe care le cumperi în mod obișnuit, de exemplu, te ajută să descoperii unde poți economisi mai mult.

5. Cumpăratul doar online a devenit trucul care te ajută să economisești bani

Ultimul sfat poate fi foarte util și în cazul în care te decizi să cumperi online. În mod normal, atunci când mergi la supermarket sau mergi la cumpărături, pentru că ai nevoie de ceva anume, ajungi să te înfrupți: un baton de ciocolată în plus este totuna cu un pulover de câțiva de euro.

Acest tip de achiziție poate evita tocmai acest lucru, cumpărarea de lucruri care nu sunt prioritare, deoarece, prin faptul că nu mergi la magazin, se evită stimulii externi care încurajează să cheltui mai mult.

6. Profită de „prețurile speciale”

Același lucru despre a nu cumpăra lucruri inutile, nu toată lumea îl ia bine. Dar chiar și atunci când vei continua să cumperi, să zicem, haine, există câteva modalități de a economisi.

Multe unități și lanțuri de magazine popularizează „prețuri speciale”, reduceri la anumite articole de îmbrăcăminte. Și, deși poate părea că acestea sunt de obicei cele mai proaste, nu este așa.

Aceste reduceri nu sunt alese dintre cele mai urâte haine, ci dintre cele care au mai puțină vânzare sau au produs prea multe. Sunt prețuri stabile, adică nu scad și nici nu cresc, deci nu există „costul de oportunitate” al reducerilor, în care eziți să cumperi acum sau să aștepți o săptămână.

În plus, magazinele au, de obicei, un catalog larg, de la pantaloni, la paltoane, trecând prin genți sau papuci. Așa că poți scăpa de o nouă ținută de sezon cu mai puțin de jumătate.

7. Planifică mesele și ia o gustare la serviciu

Să porți o comandă la mese, să planifici achiziția și să stabilești un meniu săptămânal te ajută să economisești, și mult. „Realfood” sau mâncarea adevărată este sănătoasă , deoarece se bazează pe fructe, legume, zarzavaturi și carne și pește neprocesate, iar pregătirea acasă a mâncării pe care o vom consuma la birou poate însemna economii semnificative.

În plus, prin planificarea, de exemplu, a micului dejun, a prânzului și a gustărilor pentru întreaga zi, se evită „microcheltuielile”.

Concluzia

Indiferent care metodă ai alege pentru a economisi bani, fiecare va da rezultate, în funcție de ceea ce pui de-o parte. Cu cât pui mai mulți bani la saltea, cu atât economiile tale vor crește.

Dar, dacă ești mână largă, și cheltuiești mult, și pui puțin de-o parte, atunci economiile tale vor fi mai subțiri.

Acum că ai aflat trucul care te ajută să economisești bani, apucă-te de economist. Mai mult ca sigur că, făcând așa, nu vei duce lipsă de nimic și vei avea mereu bani în buzunar.

PlaySport
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Cancan.ro
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Stirile PROTV
Una dintre cele mai mari companii din lume vine în România. Are venituri aproape cât PIB-ul nostru
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
EVZ.ro
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui Costel Corduneanu. Cum putea fi salvat
Adevarul
Mușețelul, planta desprinsă din Rai care face minuni. Era apreciată de mari oameni de știință, încă din antichitate
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
FOTO Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
Digisport.ro
Creatură cu un aspect de-a dreptul uluitor, descoperită pe fundul mării
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Mititelu Junior, paradă cu mașini de lux. Cât valorează bolizii fiului lui Adrian Mititelul
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
BANII AU INTRAT deja în conturi. Informația a fost deja confirmată oficial
Capital.ro
Horoscop 19 aprilie 2024. Berbecii rezolvă o problemă din trecut, Leii caută dragostea adevărată
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind EXPLOZIA de la CRAIOVA! S-A AFLAT ACUM!
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro