Trucul care îţi şterge cearcănele rapid. A ajuns viral pe TikTok VIDEO

de: Anca Lupescu
25 01. 2022

Nu ducem lipsă de sfaturi și trucuri de frumusețe pe TikTok; atât de mult încât se pare că nu trece o zi fără ca un alt truc viral să circule pe internet. Cel mai recent truc de aplicare: metoda TikTok glasses concealer. Este  exact ceea ce pare; în esență, acest hack presupune să desenezi corectorul în jurul ochilor pentru a imita forma ochelarilor. Rezultatul, aparent, este un efect imediat de iluminare și de ridicare, precum și un primer pentru farduri de ochi.

Cum să ștergi rapid cearcănele

La fel ca în cazul multor trucuri de frumusețe de pe internet, este greu de identificat sursa originală, dar câțiva creatori TikTok au devenit recent virali încercând metoda corectorului sub formă de ochelari. Utilizatoarea Serena Lakkiss a împărtășit un tutorial în luna octombrie care a adunat 966.000 de vizualizări și continuă să adune aprecieri și vizualizări.

„Trebuie să încerci noua tendință a corectorului pentru ochelari”, spune ea în videoclipul său.

„Aplică-ți corectorul în formă de ochelari… apoi, estompează totul pentru o bază perfectă de fard de ochi și pentru a da un aspect perfect ridicat.”

Creatoarea TikTok @glamwithsuzan a încercat, de asemenea, hack-ul, făcând haz de necaz pe seama faptului că arată ridicol cu corectorul pictat în jurul ochilor ca niște ochelari.

Totuși, în ciuda modului prostesc în care poate părea la început, ea recunoaște, de asemenea, că își face treaba. „Oare nu funcționează? Mintea mea este înnebunită”, spune ea. „Cu siguranță funcționează”.

Evident, a pune corector sub ochi pentru a ilumina și pe pleoape pentru a pregăti o bază fardul de ochi nu sunt cu siguranță tehnici noi sau revoluționare. Dar, este logic ca zona ochilor să fie pusă și mai mult în valoare atunci când este pui corector pe colțurile exterioare și pe nas – oricât de ridicol ar părea. Acest truct este o modalitate sigură de a sparge monotonia rutinei de machiaj cu un look de-a dreptul amuzant.

Ideea că există un set strict de reguli atunci când vine vorba de machiaj a fost bine stabilită ca fiind un mod de gândire învechit. Niciodată nu a avut cu adevărat sens, având în vedere că machiajul este un mod de exprimare de sine, iar tendințele moderne de frumusețe continuă să împingă limitele și să încurajeze experimentarea și jocul.

Ce tren a mai devenit viral pe TikTok

Deși există cu siguranță linii directoare și metode testate și adevărate, iubitorii de machiaj au ajuns să învețe că nimic nu este fixat în piatră, mai ales că noi produse și tehnici (și trucuri de frumusețe TikTok) apar în mod constant.

Una dintre cele mai recente tendințe care circulă pe rețelele de socializare este folosirea fardului de obraz pentru fardul de ochi.

Aplicarea fardului de obraz pe ochi este o modalitate ușoară de a obține un look monocromatic, dar chiar dacă nu asta este ceea ce urmărești, fardul de obraz poate da naștere unor farduri de ochi uimitoare care imită roșeața naturală a feței tale (care, de fapt, nu se află doar pe obraji).

Formulele fardurilor de obraz și ale celor de ochi sunt oarecum similare, așa că schimbarea lor tinde să funcționeze destul de ușor.

Același lucru este valabil și pentru alte elemente de bază ale machiajului – bronzerul funcționează pentru a contura obrajii și poate fi, de asemenea, o nuanță grozavă pentru pliul pleoapelor, pentru un aspect sculptat natural. Și cine spune că nu poți aplica corectorul tău preferat pe toată fața ca bază de ten?

 

@serenalakkiss Glasses concealer trend? What do we think of this one?! #concealerhack ♬ original sound – tarte cosmetics