Trucul care îți înflorește mușcatele de la geam. Secretul pe care niciun florar nu ți-l va spune

Trucul care îți înflorește mușcatele de la geam. Secretul pe care niciun florar nu ți-l va spune
Trucul care iti infloreste muscatele de la geam

Pentru iubitorii de flori și nu numai, grădinarii au dezvăluit un truc senzațional pentru ca mușcatele să înflorească în orice anotimp. Care este secretul pe care niciun florar nu ți-l va spune. Cum trebuie poziționate mușcatele și cât trebuie irigate.

Trucul care îți înflorește mușcatele de la geam

Dintre toate florile, mușcata este una dintre cele mai iubite și populare plante, atât în România, cât și în afară, grație florilor bogate și colorate pe care le are. Este o plantă puțin pretențioasă, însă, pentru a fi spectaculoasă, mușcata are nevoie de un pic îngrijire și de … dragoste!..

Un lucru pe care toate gospodinele trebuie să-l știe este că mușcatele se simt bine atât în ghivece, cât și în pământul din grădină. De asemenea, pe lângă faptul că sunt plăcute ochiului, aceste flori colorate au și rolul de a te proteja de anumite insecte. Mușcatelor le plac spațiile deschise și bine aerisite, dar care sunt protejate de curenți puternici de aer.

Ca orice plantă, mușcatele necesită îngrijire de top, iar principalul pas este ca mușcatele să aibă destul spațiu în ghiveci pentru a se putea dezvolta. Dacă rădăcinile mușcatelor ies prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, acela este semnalul tău de alarmă.

Trebuie să le muți într-un vas mai mare, pentru a le permite rădăcinilor să respire. Recomandarea grădinarilor este să fie mutate în jardiniere sau în ghivece spaţioase, prevăzute, binențeles, cu orificii pentru scurgerea apei.

Cum se fertilizează corect mușcatele

Un alt truc important este să poziționăm plantele la lumină. Dacă vrei ca mușcatele tale să facă multe flori, este recomandat să pui jardinierele la lumină. Atenție, nu țineți la umbră florile. În afară de faptul că vor avea flori puţine, mușcatele vor deveni sensibile la boli.

Chiar dacă plantele se țin la lumină, cu toate acestea este important să nu fie expuse unui soare puternic, care le va arde. Aşadar, în zilele toride de vară, mușcatele trebuie protejate cu o umbrelă sau mutate din bătaia directă a soarelui.

Din luna aprilie până în luna septembrie, adaugă în apa de udat îngrăşământ lichid. În perioada de înforire abundentă, puteți fertiliza mușcatele o dată pe săptămână, în funcție de recomandarea făcută și de producătorul fertilizantului pe care îl folosiți.

Cea mai bună soluție este să folosești îngrășământ special pentru mușcate, dar dacă nu ai multe ghivece cu mușcate poți pune și îngrășământ pentru plante cu flori. Respectă dozele recomandate de producător pentru fertilizantul pe care îl folosești.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI