Trucul ca să salvezi imediat maioneza tăiată. Orice gospodină trebuie să ştie secretul
În perioada sărbătorilor de iarnă, maioneza se folosește la numeroase preparate culinare, însă multe gospodine întâmpină probleme atunci când o prepară în casă. De exemplu, maioneza se poate tăia, iar de cele mai multe ori, aceasta ajunge la coșul de gunoi. Ei bine, există un truc prin care poți salva imediat maioneza tăiată. Iată care este acesta!
Trucul ca să salvezi imediat maioneza tăiată
O maioneză preparată în casă nu se compară cu una cumpărată din comerț. Se știe că maioneza se folosește la multe preparate culinare, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru prepararea acesteia este nevoie de atenție sporită ca să nu se taie. Multe gospodine greșesc atunci când adaugă ulei prea mult sau ouălele nu sunt proaspete.
Dacă totuși s-a întâmplat ca maioneza să se taie, există un truc simplu prin care o poți salva, astfel încât să nu trebuiască să o arunci.
Maioneza este des folosită la salata de bouef pentru masa de Crăciun. Aceasta se face din câteva ingrediente și este nevoie de răbdare pentru a ieși ca la carte.
Trucul ca să salvezi imediat maioneza tăiată. Înainte de a te apuca de pregătirea ei, asigură-te că gălbenușurile de ou sunt la temperatura camerei. Dacă acestea sunt reci și le amesteci cu uleiul cald, riști ca maienoza să se taie instant.
În plus, uleiul se adaugă treptat și se amestecă constant până când se încorporează în compoziție.
Folosește apă rece cu gheață pentru a repara maioneza tăiată
Și muștarul are un rol important la prepararea maionezei. Dacă ți s-a tăiat maioneza, ține un borcan cu muștar la îndemână și adaugă o linguriță pentru a se lega la loc.
Un alt truc folosit de gospodine este un vas de apă rece, cu gheață. Dacă observi că uleiul se separă de maioneză, aceasta sigur se va tăia, așa că înmoaie rapid mâna în apă rece și stropește maioneza. În acest fel, maioneza își va reveni rapid și nu va fi nevoie să o arunci. Este esențial să folosește un mixer pentru a prepara maioneza.
După ce ai terminat de făcut maioneza, aceasta poate fi păstrată la frigider, în borcan, câteva zile.