Fiecare gospodină are propria sa versiune de preparare de maioneză de casă. Indiferent de ingredientele folosite, trebuie ținut cont de un aspect important pentru ca preparatul să nu strice mâncarea în care este folosit. Are legătură cu temperaturile la care este depozitat. Află mai jos cât rezistă maioneza de casă la frigider. Când trebuie să o arunci, de fapt.
Maioneza de casă este foarte ușor de preparat. Nu există o rețetă model care trebuie urmată. Fiecare bucătărească poate substitui diverse ingrediente în funcție de propriile sale preferințe. Preparatul poate ieși foarte gustos, cu produse diferite, atât timp cât sunt de calitate.
Pentru ca maioneza de casă să reziste bine, trebuie păstrată neapărat la frigider. Produsul trebuie depozitat la temperaturi scăzute, imediat după ce a fost preparat. În caz contrar, amestecul de ouă cu muștar și ulei se va altera destul de repede. În astfel de cazuri, nu îl vei mai putea folosi în mâncărurile pe care le gătești.
Totuși, trebuie precizat că maioneza nu poate rezista un timp îndelungat la frigider. Iată secretul de care trebuie să ții cont când vine vorba despre maioneză! Produsul poate fi păstrat, în condițiile amintite, timp de două zile maximum. Așadar, este recomandat să folosești maioneza de casă cât mai repede, după ce o prepari, altfel se va strica.
În rândurile de mai jos îți vom explica cum să prepari, pas cu pas, maioneză de casă. Ai la dispoziție două rețete: una clasică și una de post, dacă respecți postul Crăciunului. Urmând indicațiile de mai jos, nu vei da greș!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
Mod de preparare:
Maioneza de post este gata. Dacă ești de părere că textura nu este la fel de consistentă precum ți-ai dori, mai poți adăuga ulei în compoziție. Ai grijă, însă, ca amestecul să nu se taie.