Trucul ca să păstrezi ouăle proaspete chiar şi un an. Puţine gospodine ştiu secretul

de: Ana Chivu
19 01. 2023

Din ce în ce mai multe doamne abia așteaptă să descopere trucuri utile care să le ajute în ziua curățeniei. De asemenea, acestea caută și metode prin care să economisească în această perioadă greu încercată din punct de vedere financiar. Specialiștii au venit cu o modalitate prin care gospodinele să păstreze ouăle proaspete chiar și un an. Cum trebuie să procedeze acestea pentru alimente delicioase și sănătoase pentru mai mult timp?

Truc pentru gospodine: cum să păstrezi ouăle proaspete chiar și un an?

Majoritatea gospodinelor își doresc să afle noi trucuri care să le salveze în zilele încărcate de curățenie, dar și să găsească metode ca să economisească. Nu trebuie să mai arunci ouăle care nu au fost consumate în termen de cei pofticioși din familie, ci doar să urmezi metoda de mai sus pentru a te putea bucura de ele chiar și un an.

Deși pare imposibil, experții îți explică exact cu poți face asta. În orice bucătărie există câteva alimente care nu ar trebui să lipsească niciodată, iar printre ele se află ouăle care sunt consumate de toți cei dragi mai ales la micul dejun sau la prânz. Ele sunt sănătoase și versatile și pot fi păstrate în frigider până la trei săptămâni.

Ce te faci dacă vrei să reziste mai mult? Specialiștii spun că un ou poate fi gătit, de fapt, chiar și la 20 de zile după ce l-ai cumpărat, dacă este păstrat în condiții bune. Totuși, în cazul albușurilor separate, acestea pot rezista maximum trei săptămâni. Cu toate astea, există un secret pentru a le păstra mult timp. Mai exact, poți să le congelezi.

Gospodinele trebuie să știe că este vorba despre albușurile și gălbenușurile bătute, nu despre ouă întregi care și-ar putea schimba total calitatea și textura. Amestecă ouăle și pune lichidul într-un recipient la congelator pentru câteva săptămâni sau luni. Dacă ai de făcut o prăjitură cu blat sau îți dorești să gătești un preparat ce conține ouă bătute ca pentru omletă, scoate repede recipientul din aparatul tău electrocasnic.

Mituri despre ouă

  • Cresc colesterolul
  • Albușul e mai sănătos decât gălbenușul
  • Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare
  • Ouăle au foarte multe grăsimi
  • Nu trebuie să mănânci ouă seara

Detalii despre ouă:

  • Sunt surse de proteine complete, deoarece conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali.
  • Conțin nutrienți valoroși: vitaminele A, B12, D, iod, folat, colină, seleniu, riboflavină, fier, luteină etc.
  • Aportul caloric al ouălor este de aproximativ 131 kcal/ 100g, astfel că, în funcție de mărime, un ou poate ajunge la 60-80 kcal.
  • Se introduc în alimentația copilului încă de la 6-8 luni, fiind foarte bogate în proteine de calitate.